32
Следвайте ни

Ковид затвори и Дневния център за възрастни с увреждания в Брацигово

viber icon

Дневният център за пълнолетни с увреждания в Брацигово временно преустановява дейността си. Това гласи заповед на кметицата на общината Надежда Казакова, а от текста става ясно, че причината е COVID-19.

В документа е разпоредено да се извършат редица допълнителни мерки, за да се сведе до минимум рискът от разпространение на зарази. Социалното заведение ще остане затворено до 22 октомври. Междувременно в него трябва да се изпълни цялостна дезинфекция на всички помещения, коридори, стълбищна клетка, ползвани от потребителите и персонала. Заповедта е сведена до знанието на полицията в Пещера, а контролът по изпълнението е възложен на секретаря на общината Йордан Павлов.

Пред репортер на „Марица“ той коментира, че положението в Дневния център не е чак толкова страшно, но все пак поводът за допълнителните мерки са положителни проби за коронавирус. По думите на Павлов, става дума за единични случаи. Въпреки това в такава ситуация общинската управа е задължена да направи всичко необходимо, за да предпази останалите хора – служители и ползватели на услугата, допълни секретарят, като прогнозира, че през следващата седмица се очаква работата на социалното заведение да бъде възобновена в нормален режим.

Проблемът с разпространението на коронавируса се задълбочава в цялата Пазарджишка област. Регионът остава в червената зона, като заболеваемостта към вчерашна дата достигна над 277 на 100 000 души. Новозаразените от неделния ден са само 23-ма, но характерно за почивните дни е, че се правят много по-малко тестове. По-сериозен ръст бе отчетен в петък, когато заболелите бяха 82-ма.

На фона на това интересът към ваксините е все така слаб. При организиран изнесен имунизационен пункт, който за втори уикенд работи в един от големите хипермаркети в областния град – „Технополис“, в неделя поставените дози ваксина са едва 13 от всички видове медикаменти, а до момента имунизираните са под 17%. Подобна е и ситуацията за този ден в страната, дори има няколко области, в които не е поставена нито една ваксина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?