Следвайте ни

Котка в чувал ли си купихме с депутатите на Слави?

viber icon

Котка в чувал не купувай – гласи една българска приказка. Умно го е казал народът. Та, и Пазарджик така си избра двама народни представители, както се купува котка в чувал. Нещо повече – за единия и досега почти никой в региона не знае нищо повече освен имената му.

Новината от почивните дни е, че от „Има такъв народ“ депутат за нашата област няма да е репортерът с пиперливите въпроси Станислав Балабанов, който е избрал да бъде народен представител за Ловешко. На негово място ЦИК обяви за избран Светослав Георгиев Георгиев. Другият ни депутат остава Тодор Василев Василев.

Откриването на офиса на партията в Пазарджик 

Имената и на двамата общо взето чухме само няколко пъти през цялата предизборна кампания, та и досега. Най-напред – при обявяването на листата на партията, като Георгиев бе втори след Балабанов, а Василев - трети. След това изненадващо бе направена рокада, при която двамата си размениха местата. Защо, така и не стана ясно. При откриването на партийния офис на „Има такъв народ“ в Пазарджик Светослав Георгиев беше гост, но така и не се изказа пред бъдещите си гласоподаватели. Той участва и в едно от предизборните видеа на партията, качено на 12 март в официалната й страница във Фейсбук, все така мълчаливо. От материала става ясно единствено, че на него се залага като експерт в сферата на образованието. Тодор Василев и там го няма, за да разберем кой е. И за двамата не се знае дали изобщо имат връзка с Пазарджишко и познават ли поне в основни линии проблемите на региона.

Светослав Георгиев

При вчерашното пренареждане на вече новоизбраните депутати Светослав Георгиев е обявен за пазарджишки народен представител, въпреки че има по-малко преференции от четвъртия в листата на партията – местния адвокат Тинко Василев, когото пазарджиклии познават и от практиката му като юрист, и от обществената му дейност за Гражданско движение ДНЕС. В случая обаче няма нарушение на Изборния кодекс. В него е казано, че когато дадена политическа сила няма достатъчен брой кандидати с валидни преференции (над 7%), се обявяват за избрани следващите по реда им в листата.

Така – колкото и парадоксално да звучи, вече си имаме двама депутати, на единия от които знаем само трите имена, за другия – малко повече, но недостатъчно, от професионалната му биографията на сайта на „Има такъв народ“. Остава само да се надяваме, че котката, която купихме в чувал, все пак ще лови мишки.

Ето какво гласи тя:

Д-р Георгиев е роден в България в началото на 80-те години на миналия век. На 19 годишна възраст, той се мести в Нидерландия, където записва програмата по „Международен бизнес и мениджмънт“ към едно от най-добрите бизнес училища - Международното бизнес училище Грьонинген. Завършва през 2007 г., специалност международен маркетинг и мениджмънт, и под-специалност финанси и счетоводство в същата институция. През годините си на студент зад граница той работи като стажант в сърцето на Лондон в една от най-бързо развиващите се компании за електронна търговия и залагания по това време. След успешното завършване на бакалавърския си курс, д-р Георгиев започва работа като бизнес журналист и изпълнител „Продажби“ в базирана в Лондон медийна агенция, където успява да участва в и управлява проекти на три различни континента. След около 3 години работа в сферата на маркетинга и продажбите, в края на 2009 г., той печели японската държавна стипендия „МОНБУШО“. От 2010 до 2016 г. включително, д-р Георгиев пребивава в Япония, където завършва магистърска степен по мениджмънт и докторска степен по оперативен мениджмънт към един от най-титулуваните японски университети. Научноизследователската му дейност води до публикуването на няколко научни труда във водещи международни журнали.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?