Следвайте ни

„Костал” поднови работа, но само с един цех

viber icon

Най-големият работодател в Пазарджик - „Костал България аутомотив”, е подновил след Великден работа в пълния си капацитет, но само за 3 дни, съобщиха за „Марица” работещи в предприятието.   По тяхна информация в следващите дни ще продължи да функционира само един от цеховете, в който се правят части на BMW, а те са предназначени за износ към завод в Китай.

Всички останали работници и служители са разпуснати отново в отпуск до второ нареждане, сподели нашият източник от фирмата. Припомняме, че в последната седмица от месец март работодател номер 1 в Пазарджик и общината бе принуден да спре дейност до великденските празници заради намалената или спряла работа на доставчици и търговски партньори. Немската фирма произвежда резервни части (модули и електроника) за Италия, Франция и Германия, а суровините за това идват основно от Китай. През март първоначално в "Костал" минаха от трисменен на двусменен режим на работа, с почивка в събота и неделя, но в крайна сметка ръководството взе решение за радикалната мярка със спиране на производството. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?