Следвайте ни

Контролна група ще бори проблема с боклука във Велинград

viber icon

По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев бе проведена среща, на която бяха обсъдени мерки за справяне с нерегламентираните замърсявания на територията на общината. Присъстваха представители на Сдружение на хотелиери и ресторантьори „Велинград и Западни Родопи”, председателите на сдружение „Байкария”- Васил Тодев, на Рибарско сдружение „Нилет” - Антон Бояджиев и на Сдружение на ловци и риболовци- Венко Бозев, както и управителят и представители на сметопочистващата фирма „КМД” ЕООД и други заинтересовани от темата лица.
След дълга дискусия по проблема бе взето решение да се създаде доброволна група, която да отговаря за контрола, почистването и недопускането на нови нерегламентирани замърсявания. Нейни членове ще бъдат представители на сдруженията, бизнеса, заинтересовани лица, съвместно с сметопочистващата фирма „КМД” и общината.
Кметът д-р Коев заяви: „Приветствам създаването на подобен орган, защото с нерегламетираното изхвърляне на отпадъци можем да се справим само с общи усилия”.
Следващият понеделник ще бъде проведена среща, на която ще бъде уточнен състава на работната група, нейните цели и срокове, както и работния процес.
В момента тече процедура за поставянето на камери за видеонаблюдение на местата, на които периодично се образуват нерегламентирани замърсявания, и ръководството на общината се ангажира това да стане възможно най-скоро.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай