32
Следвайте ни

Контейнери за ненужно оборудване поставиха в Стрелча

viber icon

Община Стрелча постави нови контейнери, предназначени за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, на пл. „Оборище” в градчето (срещу сградата на „ОП БКС и ОИ”) и на ул. „Димитър Благоев” (срещу базата на общинското предприятие).

Контейнерите са лесно разпознаваеми – сиви и с указателни надписи.
В тях гражданите могат да  изхвърлят различни видовете електрическо и електронно оборудване, като прахосмукачки, тостери, ютии, фритюрници, кафе машини, телевизори, компютри, лаптопи, принтери, телефони и др.

Големи домакински уреди (хладилници, перални машини, готварски печки, котлони, микровълнови, ел. радиатори, ел, вентилатори и др.) следва да се поставят до контейнерите.
 
Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци в контейнера - предупреждават от общината. Разделното събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване е част от екологичната политика на Община Стрелча за ограничаване на замърсяването и намаляването на разходите за депониране на битови отпадъци. Предстои поставяне и на още контейнери в други части на града.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?