Следвайте ни

Конкурсите за съдебни шефове в Пазарджик пред нов провал

Четирима са претендентите за стола на Ганчева

viber icon

Пред нов провал са обявените от Висшия съдебен съвет конкурси за избор на нови шефове в системата на Темида. Към днешна дата вакантни са постовете в Районния съд на Велинград и Панагюрище. Мандатите на доскорошните началници Веселин Петричев и Цвятко Мангов изтекоха. По закон те нямат право да остават начело на съдилищата, защото са ги ръководели последните десет години.

Крайният срок за подаване на документи изтече в края на работния ден вчера. До редакционното приключване на броя нямаше постъпили кандидатури за районните съдилища в Панагюрище и Велинград. Така Висшият съдебен съвет ще трябва да обяви нови процедури за избор на административни ръководители, а дотогава начело остават назначените за временни шефове - Петричев и Мангов.

Цели четирима обаче са претендентите за поста окръжен прокурор на Пазарджик. Мандатът на досегашната шефка Димитрия Ганчева изтече, а тя не пожела да се пробва за нов, след като при първия конкурс не получи достатъчна подкрепа от членовете на съдебния съвет. Сега документи са подали заместникът на Ганчева - Васил Малинов, районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров и командированият в столицата Радослав Бакърджиев. Карето кандидати за поста окръжен прокурор се допълва от Стойко Иванов, който в момента управлява държавното обвинение в Елхово.

РОКАДИ

На 4 декември Висшият съдебен съвет ще изслуша единствения кандидат за ръководител на Районен съд - Пазарджик, Веселка Златева. Седмица по-късно пред ВСС ще застане Камен Гатев, който единствен прояви интерес към шефския пост в Районен съд - Пещера.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?