32

Концерт подкрепя автора на най-богатия исторически сайт за Пазарджик

Проявата е тази вечер в театър „Константин Величков“, а средствата ще бъдат предоставени на Стоян Караджов

Благотворителен концерт организират тази вечер гражданската организация „Добро сърце“ и Ансамбъл „Пазарджик“. Проявата ще започне от 18:30 часа в Драматично-кукления театър „Константин Величков“. Билетите са по 10 лева, а събраните средства ще бъдат предоставени на Стоян Караджов, автор на най-богатия исторически сайт за региона - pzhistory.info, както и на редица сайтове на обществени организации.

Стоян е роден през 1973 г. Заболява от множествена склероза през 2002 година, но нелечимата болест не го отчайва, а го прави още по-борбен. Година по-късно започва да се образова в сферата на компютърните науки, а малко по-късно - и да използва технологиите за своите обществено значими проекти.

„Сайтът pzhistory e създаден през 2007 година, разказва Караджов. Благотворителна кауза ме запозна с Гинка Балабанова, организира Кампания съвместно с ,,2002 Надежди“. Впечатли ме колко огромна сила е изкуството, сцената, внушава съпричастност и приятелство. Гинка Балабанова ме представи на главния художествен Ръководител на Ансамбъл „Пазарджик“ – г-н Атанас Чолаков оттогава някъде  започнах изграждането на сайта на Ансамбъл „Пазарджик“.

От 2009 година се срещах  с директора на Регионалния Исторически Музей – г-н Борис Хаджийски.

Влязох и във връзка с пазарджишкия архив и църковното настоятелство. Направих филми за най-известните църкви в Пазарджишка област.

Благодаря на Мариана Керезова и Ненка Иванова, служителки на архива.
Благодарен съм също на Йорданка Николова за помощта при редакцията и на моята приятелка Гинка Балабанова, артист в ансамбъл Пазарджик“.

Стоян Караджов се нуждае от средства за рехабилитация, за да поддържа физическа форма и да забави напредването на заболяването си.

Нека го подкрепим!

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 8 оценки
4/5 от 8 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?