102

Комшии на убиеца от Велинград: Честен и трудолюбив човек

Убийството на общинския съветник от Велинград Екатерина Каферинова повдигна много въпроси, свързани с личността на извършителя Минчо Столарски. Оказа се, че той притежава няколко имота на свое име, като има къщи в селата Кондофрей(община Радомир) и Богослов(Кюстендилско).  

През 2013 година той купил къща в Богослов, ремонтирал я и живял в нея от 5 години. Водил в селото и Екатерина Каферинова. Имал проблем с очите и затова не шофирал, а ползвал градския транспорт или вървял пеш, споделиха пред "Bulgaria On Air" негови комшии.

"За възрастта си е в прекрасно физическо състояние. Всяка сутрин ходеше до града и се връщаше и винаги ходеше пеш. Изключително здрав човек за възрастта си", казва Емил Гребенарски.

Eмил Гребенарски

В селото живеят малко хора и повечето се познават. Друг жител на Богослов - Георги Кодуски също сподели впечатленията си за личността на Минчо Столарски.

 

Георги Кодуски

"Познавам го, даже съм му ходил на гости. Абсолютно, честен човек, много трудолюбив. Винаги е готов да помага. Като ме види как цепим дърва, веднага се хвърля, удряме 2 секири тука, свършваме работа и си отива", разказва Георги.

Всички в селото обаче са шокирани от деянието на Минчо Столарски. 

"За жената е бил лош, а за хората си е добър, мине си тука, подмине си, здравей-здрасти", каза възрастна баба, комшийка на Столарски. 

Близки на мъжа обаче разкриха, че е споменавал често как дал около половин милион лева на Каферинова и, че не знаел как да си ги върне.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Половин милион

Половин милион

31.08.2022 | 13:21

Сигурно с честен труд 75 години ги е събирал? И поне 100 000 трябва да е платил данъци и осигуровки...? Верваме, верваме...

Отговори
7 4

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?