Следвайте ни

Комисар Иван Панайотов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пазарджик

Утре предстои заседание на партията, след което официално обявяват номинацията си

viber icon

Досегашният шеф на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Иван Панайотов ще бъде кандидатът за кмет на Пазарджик, издигнат от управляващата партия ГЕРБ. Името му се спряга като възможно номинация от доста време, а вчера той навърши 60 и официално бе обявено, че излиза от системата на МВР.

Според запознати със случващото се в партията, изборът пада върху него след задълбочени проучвания. Панайотов се радва на изключително високо уважение не само в града, но и в региона, а името му неведнъж е цитирано в националните новини след многобройните успехи в службата, която ръководи, или по повод на многократните му награждавания за добра работа. Факт е, че за 36 години в системата на МВР, от които близо 20 – на най-високи ръководни постове, няма нарушения и наказания.

От политическата организация засега отказват каквато и да било конкретна информация по темата. Очаква се да обявят номинацията си след насроченото за утре заседание на пазарджишката си структура и след като издигнатата на наго номинация бъде одобрена от централата. Вероятно това ще стане в понеделник.

Комисар Иван Панайотов е роден на 7 август 1959 г. в Панагюрище. Завършил е ВСШ "Георги Димитров"-МВР с профил "Противопожарна охрана". През времето на своята служба е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива в структурите на пожарната. От 2000 г. е началник на ОУПБЗН-Пазарджик, а в последствие и директор на РДПБЗН-Пазарджик. За професионализма и постиженията в работата си е награждаван многократно от ръководството на МВР и ГДПБЗН. Тази година той беше отличен с приза  „Пожарникар на годината”, а по повод професионалния празник на Министерството на вътрешните работи и с почетно отличие „За доблест и заслуга” – 1 степен. 

Говори се още, че са готови и предложенията за кандидат-кметове на ГЕРБ за повечето общини в региона. Партията отново щяла да даде подкрепата си за тези от досегашните управници, които не са компрометирали името си в настоящия мандат. Конкретни имена обаче е рано да се посочат, казват свързани с партията наши източници.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Антигерберис

08.08.2019 | 22:52
1 0

Поредното герберско пияно алкохолизирано панагюрско мекере да е последния кандидат пак няма да гласввам за подлоги пожарникарски

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?