Следвайте ни

Колко преференции получиха спортистите кандидат-депутати?

viber icon

Слаб като цяло резултат постигнаха представители на спортните среди при участието им в кандидат-депутатските листи за 45-то Народно събрание в 13-ти МИР - Пазарджик. 

Независимо дали участваха в голяма, средна или малка партия, тяхната лепта за крайният резултат е повече от нищожна, сочи справка в обработените на 100 %-та протоколи на местната РИК. 

Безспорен лидер в преференциалния вот сред спортните деятели от областта е водачът на "Изправи се! Мутрин вън!" Георги Мърков. Той е събрал 404 предпочитания, но заради това, че водената от него партия е далеч от 4 %-вата бариера в Пазарджишко той няма да бъде депутат. 

Бившият национал Веселин Минев пък бе част от листата на ПП ГЕРБ. Някогашният футболист на Хебър, Левски и Ботев(Пд) бе поставен под номер 10 в подреждането и като такъв е събрал 59 преференции.

Друг представител на спортните среди в листата на ПП ГЕРБ - реферът Стоил Малинов се е отчел със 138 преференциални вота.

В Българската прогресивна партия кандидат за народен представител бе дипломирания футболен треньор и педагог Тодор Банчев. Той беше четвърти в подредбата на БПП и като такъв успя да акумулира 26 гласа преференциален вот. 

Прегледът на участието на спортните люде в листите завършваме с някогашният спонсор на ФК Хебър и ВК Анди Тодор Цоков. Той беше втори в партия АБВ и от участието си в изборите за 45-то Народно събрание е ангажирал 13 преференции.  

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?