Следвайте ни

Коледен бал с празничен дрескод в Химията

Гимназистите ще зарадват деца от ЦНСТ с подаръци и богати трапези

viber icon
Ралица ИВАНОВА, "Пазарджишка Марица"

Коледен бал с шапки на джуджета, празнични аксесоари, еленски рога и костюми на дядо Коледа и Снежанка организират на 20 декември в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии. Специални гости на учениците ще бъдат деца от център за настаняване от семеен тип. Еуфория и коледен дух в големи порции кипи в гимназията по организацията на програмата. Класовете са приготвили чудни подаръци за своите малки гости. Сами са решили с какво да ги изненадат и са събирали пари, за да ги купят и опаковат. Като успешен завършек на кампанията си за набиране на дрехи и играчки учениците ще предадат даренията си на децата в нужда. Всеки клас ще се представи със своя традиционна трапеза в духа на Бъдни вечер. Учениците ще приготвят сами ястията у дома. По време на коледния бал жури ще оцени най-добрите кулинари.

Не избрахме случайно датата на коледния си бал. На 20 декември празнуваме Игнажден. Има поверие, че който ти дойде на гости, така ще ти върви годината. Децата от центъра за настаняване от семеен тип, които ще бъдат наши специални гости, притежават много качества, но преди всичко са много истински. Това искаме да пожелаем и на нашите ученици. През следващата година да бъдат истински, добри и сърцати хора, каза Нина Стоянова, педагогически съветник в професионалната гимназия.

Тазгодишната коледна украса в Химията е изработена изцяло от учениците. Те сами са направили звънчетата, елхичките, рисунките на дядо Коледа и гирляндите, които обличат в празничен дух класните стаи и коридорите на гимназията. Повечето са изработени от материали за рециклиране - природосъобразна кауза, на която са се посветили възпитаниците и педагогическия екип на училището.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?