32
Следвайте ни

Книжния Олимп Амазон бе изкачен за първи път от пазарджиклия

viber icon

Ние вече имаме български автор, който се изкачи на 15-то място по продажби в най-голямата световна книжарница – Amazon. На 4-ти ноември тази година, Илиян Кузманов и книгата му „Ако срещнеш Буда, убий го!“ покориха търговския Еверест в международната литература.

Същия плам и търговски нюх, Илиян прилага и в социалния си бизнес, който от няколко години развива в България, след повече от успешните си начинания в Лондон, Великобритания. Илиян не само създава мултимилионен бизнес в Англия, стартирайки с 20 паунда в джоба си, но и печели признанието за най-добро социално предприемачество. Социалната му ориентираност е и основната причина успеха му с книгата да привлече огромен успех. Над 600 международни медии пишат за Българския писател активист, сред който US, CBS, Fox, NBC, а Washington Mail и New York Today правят огромни репортажи за него, не само като писател но и като изключително итересен човек, успял в да се докаже в разкични крайща на света, чрез таланта и желанието да помага и променя света около себе си.

От седмица е и сред финалистите в най-големия литературен конкурс - Readers Favorite, с награден фонд 100 000 $, в който също така 10-те книги от победителите получават договори за филмиране с едно от най-големите Холивудски студия. А 20 други получават договори с едни от най-големите книжни агенти. Между другото още преди да попадне в Американския конкурс, Илиян получи силни ревюта от критиците на конкурса, която пише за нашия автор: „Ако Срещнеш Буда - Убий Го! на Илиян Кузманов е завладяваща история за духовната среща на един човек с Бог!“ .

Книгата му „Ако срещнеш Буда, убий го!“ е сред финалистите на още няколко конкурса зад океана. Но нека ви споделя, това което казва един доста успешен писател от Ню Йорк за Илиян. Това е Стивън Джозеф, адвокат и автор на няколко бестселъра зад океана.

„Когато аз започнах да се занимавам със Зен Будизъм във Village Zendo в New York четях книги за просветлението, но никога не са ми харесваха тези книги. Но това ме накара да осъзная, че ако искаш просветление, ти трябва да спреш да го търсиш. Това е причината, поради която обожавам тази книга толкова много. Тя е точно да спрем да се притесняваме какво означава Правилно за Нас. Също така се насладих на кратката Драхма накрая. Много добре направено!“

Не по малък успех Илиян жъне и при многобройните си срещи с международната публика, представяйки я на Балканско Книжно Рок Турне в съседните ни страни, като почти 2000 книги попадат в ръцете на малада публика решила да се позабавлява с книжния концерт. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?