Следвайте ни

Кметът награди куп пазарджиклии за постигнати отлични резултати

viber icon

Кметът на Общината Тодор Попов награди с грамота и парична премия петокласничката от пазарджишкото ОУ „Хр. Смирненски” Белослава Комсийска, която през месец май се класира втора сред 3600 свой връстници от цялата страна на Националното състезание по правопис „Да пазим езика си”.

Финалният кръг на надпреварата се проведе в една от залите на СУ "Кл. Охридски", в София, а сред гостите беше и президентът Румен Радев, който поздрави всички участници.

Преподавател на Белослава по БЕЛ в ОУ "Хр. Смирненски" е г-жа Ганка Стоянова.

„Пожелавам ти следващия път да бъдеш първа”, обърна се към петокласничката Тодор Попов.

На днешния си брифинг кметът отличи и други наши съграждани, постигнали отлични резултати в своите области.

Грамота и ваучери за книга, получи отборът от доброволци към Български младежки червен кръст – Пазарджик, за отличното им представяне на 30-то Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ, провело се на 8 юни в с. Лозен.

В състезанието с участието на  26 отбора и над 100 състезатели на възраст между 12 и 14 години от цялата страна, нашите доброволци се класираха първи.

Награда за постигнати отлични резултати на XVII-та Национална олимпиада по информационни технологии получават 14 ученици от Профилирана математическа гимназия „Константин Величков“ – Пазарджик.

Олимпиадата се проведе от 10 до 12 май 2019 г. в гр. Враца, като нашите информатици мериха сили с общо 171 ученици от цялата страна в общо 5 категории.

На провелия се на 1-ви юни турнир по голф в „Пирин голф клуб” Пазарджик беше представен от отбор в състав: Ангел Василев и Георги Манчоров.

Те получиха признанието на кмета за отличното им представяне (класиране на V-то място сред 26 отбора) в един непопулярен за града ни спорт и приносът за популяризирането на Пазарджик като Град на спорта.

Попов награди дуото Василев – Манчоров с две бутилки отлежало червено вино и грамоти.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?