Следвайте ни

Кметовете и съветниците на Пазарджишка община се заклеха

viber icon

Трийсет и двама кметове и 41 съветници се заклеха на първото за новия мандат тържествено заседание. То не мина без препирни в залата по различни въпроси и недоразумения заради неработещи бутони на пултовете. Не липсваха и глупави питания от недоразбрали: "За какво гласуваме?".

--------------- 

На адвокат Хари Харалампиев, като най-възрастен измежду съветниците, се падна честта да води и първото заседание на градския парламент. 

"Продължавайте добрите политики по отношение на младите хора и да създавате условия, които ще допринесат за създаване на по-добри условия за живот в общината - каза областният управител Стефан Мирев след полагането на клетвата. - Имате подкрепата на Областната администрация за всички бъдещи проекти. Желая ви с воля и разум да вземате добри решения, здраве и нови успехи!"

От трибуната преизбраният кмет на града Тодор Попов благодари на гласоподавателите, като увери, че ще продъэлжи да работи за развитието на Пазарджик. Припомни, че има достатъчно опит в местното самоуправление и призова съветниците да гледат в една посока за важните за общината неща.

​Първите разгорещени дебати са разразиха след забележка на Благо Солов, че не може дневният ред да се определя от областния управител, трябвало да се предложи и гласува от съветниците. След спорове какво гласи правилникът и дали той важи и за новия състав на ОбС все пак местните избраници гласуваха дневен ред. 

Следващите пререкания бяха за комисията по избора на председател, в която първоначално бяха включени двама представители на "Новото време" и един - на "Глас народен", докато тези от БСП и ГЕРБ не събраха достатъчно подкрепа. Впоследствие техни представители бяха избрани за квестори. Междувременно не липсваха и глупави питания от недоразбрали: "За какво гласуваме?", макар това да беше ясно обявявано от трибуната.

Две бяха номинациите за председател на местния парламент​ - за адвокат Хари Харалампиев от "Новото време" и адвокат Малина Златева от ГЕРБ. След тайно гласуване с 22 гласа бе пприезбран за трети мандат адвокат Харалампиев.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?