Следвайте ни

Кметове обсъдиха с областния управител транспортния проблем

viber icon

Общински кметове са се срещнали днес с областния управител Стефан Мирев по повод на проблемите с обществения транспорт от началото на тази година. В обсъждането са участвали представители на засегнатите общини Лесичово, Септември, Панагюрище и Пазарджик, както и кметът на Боримечково Велин Георгиев, след като селото остана без автобусен превоз. 

За момента се разчита всяка от общините да поеме ангажимент и да реши проблеми за жителите си и най-вече за пътуващите ученици и работници. Панагюрище и Септември вече имат алтернативни варианти, така че останалите без автобуси от Пазарджик села Левски, Елшица, Лозен и Ковачево имат обществен транспорт. Остава проблемът с Боримечково, откъдето пътуват около 60 деца, както и с Тополи дол - там има 9 пътуващи ученици.

Припомняме, че от 1 януари бе направена оптимизация на транспортната схема със съкращаване на много от курсовете между Пазарджик и по-малки населени места в региона. До част от тях вече не пътуват автобуси, други разчитат на по 3-4 курса дневно. Това пък стана причина 500 деца, по данни на директори, цитирани от началника на Регионалното управление по образованието Валентина Кайтазова, да отсъстват от училище поради липса на превоз. Тя също е участвала в срещата.

Пред "Марица" Кайтазова коментира, че ситуацията е докладвана в Министерството на образованието, ще се търсят варианти за превоз на децата. Засега много от тях ходят на училище с коли или със служебни автобуси на предприятия, което е неприемливо.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?