Следвайте ни

Кметове и съветници почетоха Деня на българската община

Ученици от 4 училища поздравиха местните управници и им пожелаха спорна работа

viber icon

С тържествена сесия местните съветници и кметове отбелязаха професионалния си празник - Деня на българската община. По традиция официалната част започна с химна на РБългария, продължи с поздравления и речи и завърши с коктейл.
Изненадата за празника направиха средношколци от 4 пазарджишки училища  - "Иван Аксаков", "Георги Брегов", Езиковата и Икономическата гимназии. Те поздравиха местните управници и им пожелаха спорна работа. Редом с това съобщиха любопитна новина - в учебните им заведения на 17 ноември предстоят избори за Младежки парламент. Децата припомниха историята на Деня на българската община, а подаръкът им бяха копия от първия Закон за общините и първия печат на Община Пазарджик. Оригиналите са предоставени от Държавния архив.
"Над 70% от публичните услуги в страната се изпълняват от българските общини и затова те се ползват с висок авторитет сред хората" - каза в поздравителното си слово кметът на Пазарджик Тодор Попов, който акцентира върху ролята на местното самоуправление, но и на всеки гражданин за развитието на местната общност. С гордост той припомни успехите на общината и пазарджиклии хпрез последните няколко години - 4000 новоразкрити работни места, модерно депо за отпадъци, системи за сепариране и компостиране. Специално подчерта като успех развитието на спорта и културата. Изказа благодарности както на съветниците, които макар с цената на спорове винаги са стигали до разумни решения, така и на кметовете на селата - на тях пък се дължат постиженията в родните им населени места.
"Пътят, по който вървим е правилният. На мен ми се иска да вървим по него още по-бързо, със самочувствие заради постигнатото досега. Най-важното е да надграждаме, всеки ден, всяка година", допълни Тодор Попов.
Поздравителни адреси бяха получени от областния управител Стефан Мирев и депутатката Надя Клисурска, а от трибуната своите поздравления поднесоха представители на по-големите политически групи в Общинския съвет - Тодор Тодоров, Найден Шопов, Лиляна Присадникова-Мърхова.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?