102

Кметицата на Бошуля: Накъде отиваш, Българийо?

Кметицата на септемврийското село Бошуля Христина Венчева избухна с гневен пост на личната си страница във фейсбук. Повод за това стана оскверняване на паметни плочи в парка на селото и вандалски действия по новата детска площадка. 

"Срам и позор! Осквернявате паметници, детски площадки, крадете цветя. Запитайте се, накъде вървим?", пита риторично Христина Венчева. Постът й е явно насочен към младежи от Бошуля, които с гаменските си действия скандализираха за пореден път местната общност. 

Жители на Бошуля веднага изразиха своята солидарност с кметицата си и осъдиха действията на вандалите.

"Да помогнат в инициативи ги няма. Да  разрушават обаче са първи", коментира Вяра Кацарова. 
 
Марияна Генчева е още по-директна - "Това е новото поколение, на което разчитаме да гради България. Каквото и да кажа, ще е малко. Възпитание нямат!". 
Друга жителка на селото - Руми Гостева търси причината дълбоко в семейството. "Липсват първите седем години, на някои 20. Това ни очаква в България. С днешното поколение - нищо хубаво.". Възмущение изразява и Румяна Рузманова. "Ей, за нищо не сте! Как не ви е срам! Защо не си изрисувате така къщите? Направено е с труд и средства, за да бъде красиво, а вие се подигравате!" 

Йоана Жечева пък отбелязва в коментар си, че "за съжаление, обществото плоди лоши хора и става още по-лошо".

В момента служители на кметството и работници от временната заетост почистват последиците от вандалските действия в парка на Бошуля, съобщиха за "Марица" местни общественици. Кметицата Христина Венчева също се е включила с личен труд в акцията, допълниха те.  
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?