32

Кметът Тодор Попов връчи годишните награди за ярки постижения в областта на просветата, културата и изкуството

По повод 24 май – Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Община Пазарджик присъжда всяка година награди за ярки постижения в областта на просветата, културата и изкуството. Тържествената церемония се състоя в навечерието на празника, а заедно с наградените за първа година бяха обявени и имената на номинираните, защото, както каза кметът на Пазарджик Тодор Попов, самата номинация също е уважение и признание.

„Всички Вие трябва да се чувствате важни и значими хора, защото сте такива! В тези години, в които сме заедно, винаги съм се стремял хората на културата и изкуството да имат този заслужен социален статус. Защото наред с всички други приоритети, като инфраструктура, благоустрояване, привличане на инвеститори, никога не сме забравяли, че най-важните две неща, които ни дават самочувствие и през годините ни изпълват с гордост, това са културата и спортът. И пак ще го повторим, защото трябва да се знае. Пазарджик запази и разви всичките си културни институции“. С тези думи кметът на Пазарджик Тодор Попов се обърна към препълнената с представители на културата и образованието театрална зала и припомни, че Община Пазарджик е единствената, запазила в пълен състав Симфоничния си оркестър, запазила Ансамбъла за народни песни и танци „Пазарджик“, община, в която хиляди деца са обхванати в съставите към ОДК, Младежки дом и читалищата във всички населени места от общината.

„Вие имате заслугата за всичко това. Няма такава екипност в други общини. Защото няма приемственост. Ние тук сме като семейство, има последователност, знаем какво можем да очакваме един от друг, има отношение и нещата се случват. Искам да се гордеете, защото сте неизменна част от нашия интелектуален елит“, каза кметът Тодор Попов. Той говори и за предизвикателствата пред съвременния учител по отношение и на дисциплината, и на динамично развиващите се технологии и постоянно повишаващите се професионални изисквания.

„Бъдете горди със себе си и поне аз докато съм кмет, пари за култура ще има“, обеща Тодор Попов преди да премине към награждаване на отличените.

„За мен е изключително удоволствие да ви наградя и да ви кажа на висок глас „Благодаря!“ – от името на Общината и от мое име, и от името на цялата местна общност. Благодаря Ви за труда и за усилията! Браво на Вас! Искам Пазарджик да се дава за пример! Да бъде запазена марка за успех и за самочувствие! Всички помним откъде сме тръгнали, а целта е най-високото стъпало, нищо друго не трябва да ни удовлетворява! Първо, го заслужаваме, второ, го можем! Убеден съм, че ни очакват и нови предизвикателства, защото времето, в което живеем, не е лесно, но това не трябва да ни отклонява от целта – да си направим нашия град най-добрият в България!“. След тези думи кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи наградите на отличените в различните сфери на образованието и културата.

 

 

Награди „Св. св. Кирил и Методий“ 2023

 

            

„Директор на годината 2023“

Категория „Директор на детско заведение”

Михаела Черешарова – ДГ „Слънчо“ 

 

Категория  „Директор на начално училище, помощно училище, ЦПЛР”

Илиaна Чалъкова – НУ „Васил Друмев“

Категория  „Директор на основно училище”

Галина Барова – ОУ „Христо Смирненски“

Категория  „Директор на средно училище, гимназия”

Радка Спасова – ПМГ „Константин Величков“

„Учител на годината 2023”

Категория „Педагогическа практика с деца от предучилищна възраст“

Мария Недева Попова – ДГ „Снежанка“

Категория „Педагогическа практика с деца от начален етап на основната образователна степен“ - Петя Александрова Кашева – СУ „Георги Брегов“

Категория „Педагогическа практика с деца от прогимназиален етап на основната образователна степен“- Теодора Христова Христова – ОУ „Христо Ботев“- гр. Пазарджик

Категория „Педагогическа практика с ученици от гимназиален етап“

Величка Здравкова Маркова – ПГИМ

Категория „Гражданското образование и възпитание на децата и учениците, както и за значими техни изяви в сферата на науката и изкуството“

Петя Владимирова Енкина – ЕГ „Бертолт Брехт“

            

 

Културни дейци:

Категория „Литература“ - Илия Михайлов

Категория „Музика/танц“- Таня Димитрова

Категория „Приложно/изобразително изкуство“ -  Катя Бажлекова

Категория „Театър“- Людмила Даскалова

Категория „Журналистика“ - Мария Дъбова – вестник „Знаме“

Категория „Фотография“ - Глория Начева

 

Извънредни награди:

Лиляна Грозданова – за принос в библиотечното дело

Александър Йотов – за принос в развитието на културата на община Пазарджик

Борис Стоянов - за принос в развитието на културата на община Пазарджик

За цялостен принос:  Ангел Ценов – Основател и диригент на смесен хор „Тракийска лира“.,

*Пресцентър на Община Пазарджик

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?