102

Кметът откри уникална за Пазарджик детска площадка ВИДЕО

Кметът на Общината Тодор Попов откри днес комбинирана детска площадка, която е ситуирана в началото на парк „Стадиона”. Съоръжението е уникално за Пазарджик, тъй като позволява за първи път на него да играят и деца с увреждания. 

"Знаете, че направихме икономия от зарята за Нова година и с въпросните неизразходвани средства закупихме съоръженията за тази спортна площадка, касаещи децата с увреждания. Подобна площадка в Пазарджик не е правена. На нея вече ще има възможност и деца с увреждания - физически и ментални, включително и такива с инвалидни колички да могат да се забавляват. А това е от изключително значение за нас", заяви кметът Тодор Попов при откриване на площадката. 

Тодор Попов обяви, че в парк „Стадиона” предстои реализирането и на други инвестиции, които ще променят в още позитивна светлина физическа среда на тази част от Пазарджик. 

"Това просто е още един щрих, така че да превърнем и тази част на града ни в едно привлекателно, приятно и хубаво място за спорт и отдих. Нашата амбиция е целия този парк да продължим да го развиваме. Замисляме и от есента ще започнем да работим о върху реализацията на още 3 големи проекта, които ще бъдат позиционирани в тази територия", сподели още Попов. 

На днешното мероприятие присъства и председателят на сдружение "Пазарджик спортува" Ренета Камберова.

В неговия край мажоретките от „Мистерия” и ръководителят им Виргиния Нешева изненадаха с подаръци и картички кмета Тодор Попов и Ренета Камберова. Те благодариха за подкрепата на Община Пазарджик за поредното им успешно участие – на европейското първенство в Хърватска.

Още подробности може да видите в прикачения видео файл:

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Уникална?

Уникална?

30.06.2022 | 11:37

В цяла Африка има такива площадки

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?