Следвайте ни

Кметът на Велинград: Знаем за какво ще похарчим двата милиона

viber icon

За изграждане на подземна, надземна и училищна инфраструктура ще бъдат изразходвани средствата, с които бе увеличен бюджета на община Велинград, в частта за капиталови разходи. Това разкри кметът на СПА столицата д-р Костадин Коев. Припомняме, че на юлската си сесия ситипарламентаристите на Велинград актуализираха бюджета за 2021 г. с над 2 милиона лева за реализация на Капиталовата програма на общината, като приходите за тях трябва да се осигурят от продажбата на общински земи и имоти.

"Чул съм прословутата реплика “асфалт не се яде”, но ние сме длъжни да продължим инвестициите в инфраструктурата. От ежедневните ми срещи с хората разбрах, че те искат по-добри пътища, по-добра ВиК мрежа и т.н. Подобряването на икономическата обстановка след поредицата затваряния във връзка с COVID-19 ни задължава и ние като община да станем по-активни. Реновирането на старата и  изграждането на нова инфраструктура е най-добрата инвестиция в момента", категоричен е велинградския кмет. 

Той призна, че улиците за ремонт са много. Затова колегите му от строителната дирекция в общината са изготвили критерии, на базата на които ще започнат и ремонтните.  "На първо място това са възловите места в града с интензивен трафик, на второ - изключително компрометирана инфраструктура и улици без никакъв асфалт, на трето - трасета с чести ВиК-аварии. И на мен, като жител на този град, най-напред ми се иска да ремонтираме и преобразим всичко, но нещата не се случват с магическа пръчка. Пандемичната 2020-та година обърка плановете ни, но тя промени всичко в глобален мащаб. Намали и средствата в общинските бюджети", каза ще Костадин Коев. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?