Следвайте ни

Кметът на Велинград свика Общинския кризисен щаб

viber icon

Общинският щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19 във Велинград проведе свое заседание днес.

Членовете му взеха решение да бъде напомнено на кметовете и кметските наместници на населените места в община Велинград  да следят дали жителите им спазват противоепидемичните мерки, разписани в Заповед № РД-01-354 от 22.06.2020 год. и Заповед № РД-01-353 от 22.06.2020 год. на Министъра на здравеопазването. При констатиране на нарушения на горепосочените заповеди да бъдат сезирани компетентните органи за съдействие.

На заседанието бяха обсъдени и предстоящите големи мероприятия - Третия офроуд събор  и Деня на Велинград. Стана ясно, че те ще бъдат проведени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съгласно последните заповеди на Министър Ананиев.

 „Най-важно е да се спазва дистанция, да има дисциплина и самоконтрол и не на последно място-добра лична хигиена и дезинфекция.”- заяви в заключение д-р Коев.

 На днешното заседание стана ясно, че кметът на община Велинград д-р Коев и ръководството на  ОДМВР-Пазарджик са предприели адекватни мерки против разпространението на COVID-19 в с. Грашево. Там са доказани 2 случая на заболели, като е преустановено пътуването на работници от с. Грашево към други населени места от областта. Всички контактни лица на болните от първа линия са поставени под карантина. При поява на симптоми при тях и при други хора, живеещи в селото, трябва да бъдат уведомявани служителите на РЗИ-Пазарджик, които да посетят населеното място и да вземат проби за PCR тестове.

Във връзка с колективната оставка на медиците от "МБАЛ-Велинград" - ЕООД, управителят на болницата д-р Жеко Чешмеджиев сподели, че очаква  входирането на въпросната оставка в деловодството на  болничното заведение. След това ще бъде уведомен и принципала- Общински съвет-Велинград.

Коментари (2)

Пешеходен турист

Пешеходен турист

30.06.2020 | 19:37

Никакви мерки нямаше на въпроснната сбирщина (която няма нищо общо със събор) на селяни от София, дошли да ядат и пият, да се състезават чий к*р е по-малък и да си форсират смешните машини по улиците на града, получавайки покрай деца и възрастни хора. Никой не носи маска, никаква дистанция, селяния на макс. Точно на туристическата пътека за Стария чарк бяха запалили огън и бяха изкарали барбекюта и до тях - паркирани ненужно тунингованите им коли. Всеки ден ходя на гора, но в тези 3 дни беше невъзможно - летящи коли, които вдигат прах на километри, зловония на скара, бира и екотой, пълно окупиране на пешеходните пътеки. Кметът, полицията и горското продадоха спокойствието на жителите на града и природата ни за няколко хиляди на селяни с аспиринчета за мозък (само една гънка по средата). Същите селяни дори не си събраха фасовете, пластмасовите вилички, бутилки, шишета и капачки от лютеница в гората. Като животът си в панелка в младост е мизерен, идвате да осерете нашата природа, че навякъде да е гадно ли, смешници?? Жалки сте. Ковид да ви тръшне всичките и някой да осере и вашите паркове и междублокови пространства. А г-н кметът на Велинград ще диша кислород, произведен от жалките си пари.

Отговори
0 0
Велинградчанин

Велинградчанин

26.06.2020 | 20:00

Лекарите оттеглили оставките!! Пълни мухльовци!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?