Следвайте ни

Кметът на Септември Марин Рачев изпрати техника за колегата си в Хитрино

viber icon
Днес България е в траур!
Почитаме паметта на 8-те жертви, загинали при взрива на влакови цистерни в Хитрино. Община Септември изразява също своята съпричастност към трагедията чрез сваляне знамената пред сградата на администрацията наполовина.
Отделно кметът Марин Рачев изразява своята съпричастност, изпращайки на лични разноски и напълно безвъзмездно за пострадалата Община 30 тонен багер и два 20 тонни самосвала със съответните шофьори и багеристи на колегата си - кметът на Хитрино Нуридин Исмаил да ги използва по свое усмотрение.
Техниката ще бъде на разположение на Нурадин Исмаил в следващите 10 дни, откакто пристигне в Хитрино, съобщават от пресслужбата на общинската администрация в Септември. 
Припомняме, че рано сутринта в събота товарен влак дерайлира в района на гарата в Хитрино. Последва адска експлозия, която сравни околността със земята. Десетки сгради бяха разрушени, къщите останаха без прозорци, а оцелелите бяха евакуирани заради опасността от нови взривове. Поради тази причина правителството обяви днешния ден за ден на национален траур.
Общинското ръководство на Септември изказва съболезнования на близките на жертвите и съпричастност към трагедията на всички в Хитрино.
Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?