102

Кметът на село Синитово: Добри хора, помогнете СНИМКИ, ВИДЕО

Зов за помощ отправи кметът на пазарджишкото село Синитово Борислав Алексиев. Той и жители на селото са подели кампания за събиране на средства в помощ на семейство Трифонови, чиято къща изгоря до основи при пожар преди няколко дни. "Апелирам към хората с добри сърца да помогнат. От кметство Синитово и Община Пазарджик ще бъде осигурен дървеният материал за покрива, но ще се нуждаeм от още доста средства. Предварително благодаря за отзивчивостта на всеки, който желае да помогне, знам, че заедно можем всичко", убеден е Алексиев. 

Инциентът

На 25 ноември, в 16:41 ч. в Оперативния център при РД ПБЗН - Пазарджик е съобщено за пожар в къща в с. Синитово. На място да потушат стихията са изпратени 2 пожарни автомобила от РС ПБЗН - Пазарджик.


При пожара са пострадали:
1. М.Т.Т. - мъж на 37 години, с II-III-степен на изгаряне по глава и горни крайници, транспортиран от екип на ЦСМП - Пазарджик в клиника по изгаряне гр. Пловдив;
2. Т.М.Т. - момче на 11 години, с II-степен на изгаряне по глава, гърди и гръб - транспортирано от екип на ЦСМП Пазарджик в клиника по изгаряне гр. Пловдив.

Пожарът изпепелява къщата на Любка Стоянова- Трифонова, мъжът й и двете им деца на 11 г. и на 4 г. - момчета. По време на стихията голямото дете получава изгаряния по двете ръчички, врата, ушите и половината лице, таткото, който първи е влязъл в огъня да спасява децата си е с изгаряния на едната ръка. Постарадлите са настанени в пловдивската болница в „Св. Георги“.

Малкото момченце е добре, а към момента то и бащата са все още в болницата. Те ще отидат при роднини след като ги изпишат. Семейството има дрехи и няма нужда от такива, но се нуждае от мебели за къщата, легла(на първо време), маса, столове, диван, гардероби(на по-късен етап, след като се покрие къщата). Дарители вече са осигурли на пострадалото семейство готварска печка, хладилник и пералня. 

Семейство Трифонови ще има голяма нужда и от строителни материали и човешки труд за възстановяване на изгорялата къща. То няма финансовата възможност да се справи само, коментира пред "Марица" кметът Алексиев. 

Банкова сметка за изпращане на дарения:
BG31FINV91501014792810
ЛЮБКА ТРИФОНОВА
 
 
 
 
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?