Следвайте ни

Кметът на Пещера уважи ромите с поздравителен адрес

viber icon

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов поздравява ромската общност в Пещера с Осми април, Международния ден на ромите.

„Ромите по цял свят отдават почит към своите жертви през Втората световна война. Убеден съм, че подобна нечовечност не бива да бъде допускана. В днешните времена е нужна човечност, разбирателство и сигурност за всеки член от обществото“, се казва в поздравителния адрес.

„Пещера винаги е бил град, който живее мирно и в разбирателство с етническите групи. Това е символ за толерантност и разбирателство. Нека не забравяме, че домът в който живеем днес и ще завещаем на наследниците си е общ“, заявява Младенов. „Обръщам се към всички мои съграждани с молба за съпричастност към хората, които днес са покосени от коронавируса. Не бива да забравяме, че пред болестта всички сме равни. Нещастието не прави разлика между етническа принадлежност, положение в обществото или социална йерархия. Не бива да правим разлика между заболелите сред които има и българи. За да минем заедно по този път трябва да сме единни, да споделяме трудностите и да помагаме на ближния. Познавам хората в тази община. Зная, че сме добри и отговорни. Вярвам във вас и съм сигурен, че когато трудното отмине ще бъдем още по единни, силни и уверени в доброто“, подчертава кметът и пожелава „Бъдете силни, да има работа за всички, да има сигурност и благочестие във всеки ромски дом! За много години уважаеми съграждани !

Осми април е празник на ромите по цял свят. На този ден се чества освобождаването на ромите от концентрационния лагер Аушвиц в края на Втората световна война. Празникът се отбелязва като Международен ден на ромите от 1992 година, с подкрепата на ООН и Европейския съюз.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

За паразити и без мозъчни

08.04.2020 | 12:44

Че са 99% и някои дори не си знаят,, произхода,, или го крият и се правят на,, импозантни,, древната професия, нима е трудолюбие, да не говоря тук, че ще се изпусна нещо нередно...!

Отговори
0 0

Ромите

08.04.2020 | 12:13

Тия паразити имали празник. Та кой празнува и поздравява вируса си?!!! Само болни мозъци!

Отговори
0 0

Трънка и сие

08.04.2020 | 10:36

Значи днес имаме празник...! Ураааа.!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?