Следвайте ни

Кметът на Карабунар: Подозирам умишлен палеж(ОБНОВЕНА)

viber icon

"Пожарът е вече в непосредствена близост до крайните къщи на селото. Гори част от Долна Маданица, на границата с Чешмето и новостроящата се сграда на винарската къща на семейство Джиеви. Дали умишлен или не, пожарът си е пожар." Това коментира кметът на септемврийското село Карабунар Иван Каменарски по повод избухналият пореден полски пожар. 

Призовавам хората да спрат безразборното палене. Слава Богу до днес се разминаваме без човешки жертви и изпепелени домове. Но нищо не се знае от тук насетне. Всичко е в ръцете на огнеборците.", заяви Каменарски.

Той загатна, че е много вероятно палежите от последната седмица край Боровата гора на Карабунар да са и умишлени. 

"Вие как ще си го обясните това, че привечер на разстояние от 500 метра възникват пожари. Досега огнеборците се справяха бързо, но при днешния има и много силен вятър, който затруднява действията им. Поради тази причина е излишно да мобилизираме доброволци. Опасно е в пожара да влизат хора без екипировка, защото като нищо в един момента може да останат без чист път назад и да се стигне до някои фатален случай", каза още кметът на Карабунар.   

"Бог да пази селото. Благодарност към пожарникарите, хората са на поста си на връх  професионалният им празник", сподели от своя страна свещеникът в Карабунар отец Кръстьо Ненов. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?