Следвайте ни

Кметът на Калугерово венча младоженци в кабинета си

viber icon

Кметът на Калугерово Ангел Божилов имаше честта да узакони брака на влюбена двойка от селото си – Емил Банчев и Нели Каменска. Ритуалът беше точно толкова вълнуващ за него, колкото и за тях – за първи път, откакто управлява селото, му се дава възможност да бъде ритуалчик и да скрепи връзката на очарователната двойка в законен съюз.

Неповторимата емоция е била споделена и от още много хора, разказа Диана Дръндева, служителка на кметството. На нея пък се паднала приятната задача да подготви кабинета на Божилов, да му придаде колкото може по-празничен вид, а сърцатата жена осигурила дори букет жълти рози. Помогнали й жена от селото и библиотекарката. Трите лъснали помещението като за празник, накачили балони, украса, постарали се като за най-близки хора. Вълнението им било не по-малко и по време на самия ритуал. Както и на кмета, който прочел пред влюбените красива предварително подготвена реч. 

После всички се събрали на центъра, където младоженците почерпили за здраве и дълголетие. Веселбата станала като общоселски празник – мнозина дошли да ги поздравят и да им пожелаят бракът да бъде за тях едно прекрасно ново начало.

Диана Дръндева разказва, че в Калугерово има ритуална зала, но кметството е по-скоро ремонтирано, по-приветливо, по-светло, а искали да направят за Емил и Нели най-доброто. Последното бракосъчетание в Калугерово е било преди повече от петилетка. Така е и в повечето села, на места дори ритуалните зали дори отдавна са с променено предназначение, тъй като няма потребност от тях – младите се венчават по градовете.

Затова и милият ритуал бил изненада за малкото общност в Калугерово, където дълго ще си спомнят женитбата на Емил и Нели.

*Снимки - Информационен център - Калугерово

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?