Кметът на Черногорово: Искам да върна децата на стадиона

„Огромната ми амбиция в този първи за мен управленски мандат е свързана с децата на Черногорово. Те трябва да спортуват, а не да си играят с телефони и таблети и да мислят за глупости”.

В това е категоричен кметът на пазарджишкото село Черногорово Димитър Вринчев, който е бивш футболист на Хебър. 

Когато преди 8 месеца сяда за първи път на кметския пост в едно от най-големите село на пазарджишка община остава потресен от състоянието на местния стадион, където преди години по цял ден местните фенове на спорта играели мачлета. 

„Стадионът беше станал като джунгла. Започнахме с още няколко ентусиасти най-напред да работим по терена. Изорахме и насяхме игрището с нова трева, сложихме поливна система, обновихме пистата. Сега голямото предизвикателство пред нас е да реконструираме съблекалнята. Сградата е голяма, но е в крайно неугледен вид и практически неизползваема в момента.”, сподели пред наш репортер Вринчев. 

Идеята е му е постепенно стадионът да се стегне и там да започнат системни тренировки младежите на Черногорово. 

„Футболът е най-популярния спорт, но покрай него имаме планове да опитаме да развием спортове като борба, джудо и лека атлетика. В сградата на стадиона има мегдан за провеждане на занимания по двата вида бойни спортове. Докато я стегнем желаещите ще могат да тренират във физкултурния салон на местното начално училище”, предвижда някогашният футболист.

Той веднага прави уговорката, че желанието му не е Черногорово да конкурира пазарджишкия спорт, а напротив да го захранва с кадри. 

 „Виждам всяка вечер по 50-60 деца да се събират на групи в центъра на селото. Трябва да им създадем условия и да се опитаме да ги ангажираме със спорт като контрапункт на тютюнопушенето, дрогата и алкохола. Тези, които желаят да се занимават по-активно със спорт нека продължат обучението си с в спортното училище на Пазарджик.

Контакти с директорът Георги Георгиев вече направихме и той прегърна идеята да си помагаме взаимно – ние да селектираме и подаваме млади кандидат-спортисти, а в същото време в замяна да получаваме методическа помощ и учители-треньори, които извън ангажиментите си в Пазарджик да водят при нас занимания в извънкласна форма”, разкри още от намеренията си Митко Вринчев. 

В посока на реализация на социалните си цели той и още няколко спортни деятели и общественици от Черногорово вече са регистрирали и местен спортен клуб в обществена полза, а към него и нарочен сайт – botev2020.bg, където ще се помества цялата информация за спортния живот на пазарджишкото село. 

„Благодаря за сайта на Васил Табаков, който го направи и ще го поддържа в бъдеще на добра воля и без никакво заплащане. Към сайта регистрирахме и идентична група във фейсбук. Това начинание фокусира сериозен интерес и започнахме да продаваме членски карти.

Приходите от тях ще оформят един от каналите за бъдещо финансиране, разбира се ще търсим и спонсори.”, споделя черногоровския кмет, който призна, че до момента обезпечава с лични средства повечето дейности по реновиране на спортната база в селото. Освен че дава собствени пари, Вринчев участва лично и в поддръжката на вече направеното - след работа се включва в косенето на терена. 

„Благодаря на бившият футболист на Хебър Калин Иванов, който ми помага много. Същото мога да кажа за един Смилен Златанов, за Стоимен Папазов, за Сребрин Велов. И други наши приятели са ангажирани с идеята за възраждане на спорта в Черногорово и също са съпричастни под една или друга форма.”

Димитър Вринчев съобщи, че в събота на стадиона ще бъде поставено началото на футболен отбор Ботев 2020 – ветерани. 

„Ще се събираме поне по един път седмично за да поддържаме форма. Ако имаме достатъчно хора в бъдеще смятаме да се включим и в  републиканското първенство за ветерани. Защо да ни си правим мачлета на приятелски начала с други такива тимове от областта”, попита риторично някогашният конструктивен халф. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?