Следвайте ни

Кметът на Брацигово: В града ни няма да има депо за строителни отпадъци

viber icon

Край Брацигово няма да се изгражда депо за строителни отпадъци. Тов уверява в писмо до "Марица" кметът на родопската община Надежда Казакова. То е по повод наша публикация по публикувано на сайта на общината инвестиционно предложение на фирма „Персенк Инвест".

"Заявявам, че от страна на цитираната фирма, или от друга не е декларирано намерение за изграждане на депо за каквито и да е отпадъци на територията на община Брацигово. В Уведомление за инвестиционно предложение от фирмата до Министъра на околната среда и водите, към което дори е посочена препратка в публикацията на интернет страницата на вестник „Марица" в точка 4. Местоположение  е записано следното: „ще се осъществява в границите на строителни обекти, разположени на територията на следните общини........... ".

Никъде в инвестиционното предложение не се говори за изграждане на депо за строителни отпадъци край Брацигово", допълва Надежда Казакова, като уверява, че за местната власт е "основен приоритет опазването на околната среда на територията на прекрасната ни община и развитието й като място, съхранило чистотата на въздуха, водите и почвата".

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?