102

Кметът: Купуваме ново осветление, защото всичко евтино е лошо

След време Хебър да стигне Европа е нашата дългосрочна цел, обяви Попов

Кметът на Пазарджик Тодор Попов разкри подробности за сътрудничеството на Общината с италианските й партньори от "JOKER GROUP S.R.I. /ЖОКЕР ГРУП С.Р.Л, в лицето на Берардино Сако, директор на спортно-техническо ниво и Пиеро Анджелучи, отговарящ за правната и административна част.

"Хората, с които съм седнал тук са нашите дългосрочни партньори в този важен за нашия град спортен проект", започна изложението си кметът Тодор Попов.

"Много неща се изприказваха и изписаха, но истината е, че през годините съм търсил хора, които могат да ни помогнат по този път. Казвал съм, че нашият град заслужава да има отбор във Висшата лига. Тогава на много хора им се е струвало странно, но днес ние сме там, където ни е мястото. При най-добрите. Старото спортно-техническо ръководство си свършиха много добре работата, от мен няма да чуете лоша дума. Напротив, аз съм много доволен от работата на Николай Митов и на Иван Папазов, и на всички хора, които бяха свързани с развитието на този клуб през този период от време. Но считам, че за това ниво, което от тук нататък трябва да показваме, трябват нови хора, които имат и качествата и нивото, за да бъдем ние като футболен клуб член на Висшата лига за постоянно, а не както досега – аху, иху и после тихо. Затова решихме да потърсим партньори, това не беше случайна приумица или инцидентно решение. Аз считах, както и хората около мен, че за да имаме добър футбол ние имаме нужда от партньори и тук не говорим само за финансовата страна, която също е много важна.  Говорим като цяло за по-различен манталитет, по-различна организация на работа, по-добри футболисти, по-добър треньор, по-добра методология. И партньори, с които да си имаме доверие и да имаме дългосрочни цели.“ – каза Тодор Попов.

„Познавам нещата, които се случват в българския футбол и исках да имам за партньори чужденци. Поради причини, които няма какво да ви обяснявам, вие ги знаете не по-зле от мен. Защото в България всичко е интрига, всичко е дребнотемие, всичко е нисък хоризонт и никой не си държи на думата. Това е истината, особено във футбола. Заради това ние се спряхме на тези наши партньори. Избрахме ги по две причини – те са достатъчно голяма компания, която се занимава с представителство на играчи и търговия с играчи, и второ: аз съм събрал за тях достатъчно информация – от хора, с които те са работили и от тяхната визитка. Това са хора с традиции, с мащаб и за краткото време, от месец и половина, откакто сме заедно аз се уверих в тяхната коректност. Затова искам да кажа, че нашето партньорство ще бъде дългосрочно от три до пет години и ако сме доволни едни от други, ще продължим и по-нататък.

Какво очакваме от нашия отбор?

На първо място да играе добър футбол, той играе ли добър футбол – целите, които сме си поставили ще бъдат изпълнени. А те са ние да останем и през следващия сезон в Първа лига. Без да се конкретизираме с места, с амбиции и т.н. Ние тепърва започваме да градим сега този проект. И първата ни задача е тази. Затова аз съм се научил – „полека, полека“. Защото, за да стигнем там където искаме, аз ви казах и във волейбола, искам да мултиплицираме този модел – стъпка по стъпка, всяка година да ставаме по-добри и по-силни и в средносрочен план нашите амбиции са да играем в Европа.“ – заяви кметът. 

 „Две думи за стадиона. Ще купим ново осветление. Не ми се занимава с втора, трета ръка. Всичко евтино е лошо. Изчакваме другата седмица да ми представят спецификациите и ценовата оферта, и обявяваме поръчката. Чисто ново лед осветление, с лампи, които могат да се сменят, да се повдигат или налканят. С две думи – осветление, което няма да го мислим в следващите петнадесет години. И в същата поръчка обявяваме и седалките. Трябва да сложим още 1800 – 2000 седалки, за да може стадиончето вече да ни изглежда перфектно. Стартираме другия месец и дейностите по разширяването на паркинга. Но това е дребна работа, тя ще стане за десет дена. И това е, което можем да направим по стадиона на този етап. Домакинските мачове ще ги играем на националния стадион „Васил Левски“, защото офертата там е малко по-скъпа отколкото на всички други места, аз считам, че там е най-доброто място да се играят домакинските мачове.“ – поясни Попов.

Още за клуба

Всъщност сдружението с нестопанска цел футболен клуб Хебър – Пазарджик си остава същото, там няма да има промени. Нито в Управителния съвет, нито в представителството. Ние двете страни, от едната страна Общината, от друга дружеството на тези наши нови приятели, ще помагаме на футболния клуб със всичко, което е необходимо за обезпечаване на дейността. Не е коректно да обявявам цифри, но искам да ви кажа, че разходите на Община Пазарджик по отношение на обезпечението на клуба, ще бъдат приблизително с два милиона по-малко отколкото досега сме давали за участието си в „Б“ група. Като имате предвид, че издръжката на един клуб в „А“ група е доста повече. Независимо от това, нашите отношения са да бъдем „фити – фифти“. Имам предвид във всичко друго. Затова приказките, че ще правим отбор само от чужденци и незнам какво друго, са пълни глупости. Отборът си остава същият, като тези чужденци, които ще привлечем и ще дойдат и други футболисти, това няма да бъде крайният състав. Ще привлечем и още малко хора, но ни трябва време. Като тези хора, ще допринесат за тази класа, която ще ни позволи да останем във Висшата лига. Това са нашите планове. Ние искаме този отбор да дава самочувствие на града ни. Ние искаме да правим добър европейски футбол. На тях това им е бизнеса, трябва да направим така, че след няколко години ние да имаме отбор, който играе в Европа, това е дългосрочната ни цел. “ - каза в заключение Попов.

От своя страна Пиеро Анджелучи поздрави досегашното ръководство на тима за постигнатите успехи. "Видях Пазарджик, видях, че има живот в спорта, разбрах за постиженията, които имате в спорта. Нищо не се случва случайно. Иска се много работа и много дълго време. И разбира се, познания на материята. Тези преди нас не са се справили добре, справили са се много добре. Не сме тук да показваме как се прави футбол. Тук сме, за да вдигнем нивото и да покажем футболната култура, имаме италиански треньор.- Сигурни сме, че тук има много потенциал, който обаче не е оценен през годините. Българските играчи не са играли пътя, който заслужават заради други мотиви. Нашата цел е да вървим стъпка по стъпка и да останем в Първа лига. 

Колегата му Берардино Сако благодари на кмета за възможността за партньорство и подчерта, че в Пазарджик има добри условия за съвместен проект за много години напред.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кога ще се спре

Кога ще се спре

04.07.2022 | 09:06

Тоя крадец

Отговори
0 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?