32

Кметът Куленски: Засадете дърво и се погрижете за него!

Кметът Петър Куленски откри Седмицата на гората заедно с децата на ДГ „Здравец“. Едноседмичната инициатива е една от най-старите от нас, като през 2025-та година ще се навърши столетие откакто се организира. Събитието се организира под опеката на Регионална дирекция на горите – Пазарджик, която почита и професионалния празник на лесовъдите, който е днес.

„Гората е живот и обща отговорност.“

 С тези думи открихме тазгодишната Седмица на гората заедно с децата от ДГ „Здравец“ – инициатива, стартирала на национално ниво, която тази година става на 99 години и е една от най-старите у нас. Благодаря за поканата от Регионалната дирекция на горите – Пазарджик и възможността да споделим важните послания на инициативата заедно - коментира след събитието, на което беше гост, кметът на Пазарджик Петър Куленски.

Горите са живот, който ни заобикаля и за който често забравяме. А истината е, че без тях не можем, не можем да разчитаме и на повече чист въздух в рамките на градската среда, без да се грижим за дърветата навсякъде. Ето защо искам да благодаря за усилията на цялата лесоовъдска колегия, които днес имат и професионален празник, които се грижат за това горите ни да съществуват, да се обновяват и да растат. И да предават значението от това на всяко следващо поколение - отбеляза градоначалникът.

А към цялото общество отправям следния апел: засадете дърво този месец и се погрижете за него. Всеки сам усеща за себе си каква е разликата между това да живееш в град с много зеленина около теб и такъв, в който тя отсъства. Защото горите са живот и обща отговорност! - призова Куленски.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?