32

Кметът Куленски търси нови възможности за обучение на студенти в Пазарджик

Новата управа на община Пазарджик търси възможности за организиране на изнесено обучение на студенти в Пазарджик. Това става ясно от публикация на кмета Петър Куленски в официалната му страница. Той информира, че е гостувал на Тракийския университет в гр. Стара Загора по покана на неговия ректор проф. Добри Ярков вчера.

В рамките на работната среща останах очарован от мащабите, историята и настоящето на университета. Впечатляващи са многобройните възможности и специалности, които Тракийският университет предоставя на своите студенти и от сериозните традиции в сферата на ветеринарната и хуманната медицина, както и от иновациите, които учебното заведение въвежда успешно, пише Куленски.

Първите стъпки за бъдещо ползотворно сътрудничество между Община Пазарджик и Тракийския университет – Стара Загора вече са начертани. Пазарджик има нужда от млади хора и наша основна амбиция е да привлечем университети с изнесено обучение, така че да се превърнем в място, в което младите хора предпочитат да останат да живеят и да се развиват, да учат, без да бъдат принуждавани да напускат родното си място. Тракийският университет може да ни бъде чудесен партньор в каузата за по-добри условия за младите хора и бъдещето на Пазарджик!

Засега градоначалникът не оповестява подробности по темата. До момента изнесено обучение в Пазарджик предлагат Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите и Медицинският колеж, който се помещава в някогашния институт за детски учители.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?