Следвайте ни

Кметът: Амбицията ми е да сме първи във всичко

Няма друг град с толкова спортуващи деца и такава поддръжка от общината

viber icon

"Искам в следващите години да бъдем №1 във всичко – волейбол, футбол, баскетбол, индивидуални спортове – джудо, карате, худ.гимнастика, колоездене и т.н. Искам от вас да оценяте това, което се прави от нас, от вашите треньори, от вашите родители, ще имате най-добрите зали и подкрепа във всяко едно отношение и това да ви доведе до необходимата амбиция, защото нещото, което може да те направи голям е амбицията. Питайте ги къде са тренирали навремето Серафим Тодоров, Георги Мърков, Георги Георгиев, Ренета Камберова…". С тези думи кметът на Пазарджик се обърна към най-добрите спортисти в общината през 2020-та година. Това се случи по време на церемонията в ДТ "К. Величков", където бяха отличени спортистите от топ-10.

"Това, което имате сега, млади приятели, не е даденост. Искам да сте още по-амбициозни, още по-мотивирани и още по-отдадени. Това очаквам от вас през следващите години. Гордостта ни в момента е плод на всички взаимни усилия – на състезателите, подобряването на базата, треньорите, финансите инвестирани във вас от общината и от вашите родители, състезанията.

Горд съм, защото сме написали правилната рецепта и знаем как да катализираме тези процеси, затова – нищо друго освен първото място не трябва да ни задоволява. Поздравявам всички номинирани, треньорите и родителите им, съпричастните към спорта, за мен ще бъде чест да наградя всеки един от вас, зад тази награда стои труд, жертви, много безсънни нощи, притеснения и преодоляване на страхове, лишения и мотивация.

Когато човек е мотивиран и работи професионално постига това, което иска. Всички преди няколко години бяха скептични – няма база, няма зали, като имаме амбиция и си повярваме – можем.“ – продължи Тодор Попов.

"Ние се развиваме като успешен модел, който се мултиплицира и става успешен модел за страната. Трябва да развиваме спорта, без значение, какъв е той – професионален или любителски, важно е човек да спортува. 

Моята амбиция стига още по-напред. Ние винаги сме били спортен град, шампионски град и съм горд, че няма друг град в страната с толкова медали по време на пандемия, няма друг град, който си поддържа представителните отбори и те да са така напред в класацията, няма друг град, които да има толкова спортуващи деца и толкова поддръжка от общината."

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай