Следвайте ни

Кметът: 240 са под задължителна карантина

viber icon

"Под задължителна карантина в община Пазарджик са общо 240 човека до момента – това са хора, прибрали се от чужбина – от рискови държави, в които има случаи на COVID 19 .
Те минават задължителна карантина".

Това съобщи на днешната си среща с шефът на МБАЛ "Пазарджик" д-р Красимир Темнилов, кметът на община Пазарджик  Тодор Попов.  
В обръщение към жителите на община Пазарджик  той призовава стриктно да  се спазват мерките, определени от Националния оперативен щаб. 
Тодор Попов благодари на ръководството на болницата в лицето на д-р Красимир Темнилов, на ръководителите на останалите болници в Пазарджик, на всички лекари, медицински сестри, на медицинския персонал, както и на полицаите, които дават денонощни дежурства на входно-изходните артерии на града.

Той обяви, че с  негово съдействие ще бъде предоставено голямо дарение на МБАЛ-Пазарджик.

Очаква се то да пристигне в началото на април. Става въпрос за два нови дихателни апарата и 500 комплекта специализирано защитно облекло, които в момента се шият.
Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов благодари на кмета Тодор Попов за съдействието за осигуряването на изключително необходимите на болницата предпазни облекла и апаратура. 
Той изказа своята благодарност  и  на Фондацията на Димитър Бербатов,  от която чрез Българския лекарски съюз и Регионалната колегия на БЛС в Пазарджик предоставят 10 защитни костюма.

Д-р Темнилов  благодари още и за полученото днес дарение от 500 предпазни маски за многократна употреба, които да дарени от пловдивската фирма  Тони-К чрез проекта на инициативната група #ЗаДоброто и Фондация Bcause. 
 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?