Следвайте ни

Клиент мъсти на ресторант за чорба с умряла хлебарка

viber icon

Недоволен клиент натопи хитов ресторант в Пазарджик, предизвика проверка и навлече глоба на заведението. Повод за това станала супа с... хлебарка.

Чорбата с умряла хлебарка била сервирана в ресторант за бързо хранене, който е един от най-популярните в областния град. Неприятната изненада вбесила клиента, който веднага вдигнал на крак институциите и предизвикал проверка. Заведението било наказано с глоба, която от фирмата собственик неуспешно опитали да обжалват - санкцията е потвърдена с окончателно решение на Административния съд в Пазарджик.

На 17 октомври 2019 г. мъж се обадил в Областната дирекция по безопасност на храните и съобщил, че е ял супа, в която открил неприятното насекомо. После останал на мястото си и изчакал да дойдат инспекторите. По-късно, вече в съдебната фаза на спора, се явил и като свидетел в съда, където потвърдил думите си.

При предизвиканата проверка в присъствието на салонния управител били огледани работните помещения, където били намерени още вредители и следи от тях, включително по хладилните помещения, сочи се в констатациите на инспекторите, отзовали се на сигнала.

Актът в размер на 1000 лева бил съставен по текст от Закона за храните, който е отменен на 9 юни 2020 година, но бил действащ към момента на нарушението. Това се казва пък в мотивите към решението, с което наказателното постановление е потвърдено, а жалбата на фирмата собственик отхвърлена като неоснователна. Нарушителят ще трябва да плати и 120 лева разноски по делото.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Име

Име

18.03.2021 | 20:08

Кое е това заведение

Отговори
0 0
Батко

Батко

18.03.2021 | 10:42

Такива заведе ия не трябва да ги глобяват, а да ги затварят за вечни времена. муха го ухапала собственика.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?