Следвайте ни

Катерици иска да пусне на Острова съветникът Благо Солов

viber icon

Двайсет катерици иска да пусне да живеят в парка на Острова общинският съветник Благо Солов. Той изложи идеята си в днешното заседание на Общинския съвет на самия му финал, във времето за питания. Макар предварително да помоли колегите си да не се смеят, темата не мина без закачки и доста вдигна градуса на настроението. А председателят адвокат Хари Хараламбиев дори невярващо помоли Солов да повтори, явно решил, че не е чул добре за какво иде реч.

„Катеричката е едно изключително социално същество, което изгражда връзка с хората и с децата. Не е добре да се гледа в клетка като животните в зоопарка. След като мине техния размножителен период сега, по средата на годината, наесен съм поръчал 20 катерички с доброто намерение да ги пусна в естествената им среда в парка, където те да изградят естествения си хабитат и да радват посетителите, да бъдат част от атракциите“ – обясни Солов.

Всъщност целта на питането бе да разбере дали за такова нещо има разрешителен режим и с кого трябва да се съгласува. 

След разведряващия смях в залата предложението все пак бе прието с одобрение. Кметът Тодор Попов подчерта, че дори да звучат екзотично, добрите идеи заслужават подкрепа. Не скри обаче и подозренията си, че доверчивите иначе животинки не е изключено да станат жертва на човешка агресия и жестокост. Преди години на Острова са били пуснати две или три катерички, но после какво е станало с тях, никой и досега не знае.

Обсъжданията все пак завършиха оптимистично. Солов припомни как преди години като на шега предложил да се направи една пейка на Острова, която после стана атракция и дори градът кандидатства с нея за Гинес, тъй като вероятно е най-дългата в света. А Попов припомни, че двамата със Солов даже имат снимка за спомен заедно на пейката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?