32

Катастрофи на две кръстовища в Пазарджик, няма затворени пътища

Две леки катастрофи са станали снощи в Пазарджик, като и двете са били на оживени кръстовища и по една и съща причина - отнемане на предимство. При едно от произшествията на Т-образното кръстовище при Адвокатурата лека кола "Тойота" при завой наляво към бул. "Александър Стамболийски" е отнела предимството на движещия се направо водач с БМВ по ул. "Хан Крум", който я блъснал странично. В един от автомобилите е имало две деца, които са били силно изплашени, но ранени при удара хора няма. Без пострадали е и друга катастрофа, също по бул. "Александър Стамболийски" при Спортното училище.

Тази сутрин градът е с тънка снежна покривка, която обаче по асфалта се топи бързо и не създава проблеми, съобщиха от Областното пътно управление. В региона няма затворени пътища, с изключение на този от Панагюрище до Вакарел, по който за целия зимен сезон е забранено преминаването на товарни автомобили над 3,5 тона.

От сутринта не са получени нови сигнали за произшествия, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията Мирослав Стоянов. Той обаче припомни, че прогнозата е за засилване на снеговалежите и призова шофьорите да тръгват подготвени на път - с вериги, със заредени резервоари, акумулатори и батерии на телефоните, с добре работещи системи за почистване на стъклата, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?