Следвайте ни

Картират незаконните сметища във Велинград, ще глобяват нарушители

viber icon

Първото заседание на новосформираната група за мониторинг и контрол на нерегламентираните сметища на територията на община Велинград се проведе вчера, такива срещи ще има  всеки понеделник. В състава на групата са включени представители на Общинска администрация, на сметопочистващата фирма и на неправителствени организации, функциониращи на територията на града.
Проблемът със замърсяването е комплексен и засяга много страни - граждани, общинска администрация, сметопочистваща фирма. Основни предизвикателства са ограничаването на нерегламентираното изхвърляне на отпадъците и засилването на гражданския самоконктрол.
Представителите на сдруженията “Байкария” и “Нилет” - Васил Тодев и Антон Бояджиев - поеха ангажимент с помощта на доброволци, поетапно да установят и картират нерегламентрианите сметища на територията на общината.
След това те ще бъдат категоризирани, ще се уточни собствеността им и приоритетно ще бъдат почистени.
Впоследствие ще бъде извършван периодичен мониторинг на състоянието на сметищата и ще се налагат глоби на нарушителите.
Удовлетворен съм от добрата обществена енергия, която е насочена към съхраняване на природата във Велинград и общината, коментира кметът на града д-р Костадин Коев. Само със съвместни усилия можем да се справим с проблемите, свързани с опазването на околната среда.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай