Следвайте ни

Картини на известни български творци показват в пещерската галерия

viber icon

Костадин Ненков откри изложба с лична колекция „Графика“ в градската художествена галерия в Пещера. Уникалната изложба включва 66 произведения на 37 популярни аавтора сред които личат имената на Евтим Томов, Георги Герасимов, Златка Дъбова, Юли Минчев, Стоимен Стоилов, Живко Мутавчиев, Милен Личков, Цветан Радулов и др. Произведенията са събирани в период на 10 години и ще бъдат видени от почитатели на графиката за пръв път. Ненков е общувал с десетки художници популярни в страната и чужбина и е събирал своята колекция от колекционери, лично от авторите, картинни галерии и частни изложби.
Да уважат желанието на Костадин Ненков да издаде и покаже на зрителите тези графики, в галирията пристигнаха кметът на Общината Йордан Младенов и Елена Рядкова- зам.-кмет.
В приветствието си към присъстващите и автора на изложбата Младенов подчерта, че е “ сигурен, че тази изложба ще поеме в различни дестинации в страната, заради своята самобитност и уникалност“. Peshtera prim  припомня, че Костадин Ненков е радетел на идеята да бъде реабилитирана и възстановена голямата награда на името на проф. Веселин Стайков.
Авторът на изложбата подари на художествената галерия произведението „Пейзаж от с. Славовица“ на галерията в Пещера. Картината е на Цветан Радулов- създател на художествената галерия в Пазарджик. Гостите разгледаха изложените картини под звуците на флейта в изпълнение на Христина Станоева.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?