102

Каратист стана спортист номер 1 на Пазарджик за 2022 г.

Състезателят по карате Алекс Стоенчев от СК Торнадо бе избран за Спортист №1 за Пазарджик на 2022 г. Негови подгласници станаха Томас Григоров от СК Шампион и Василена Петкова от СК Тайгър Дожо. Те и останалите от топ-10 най-добри спортисти на Пазарджик за миналата година бяха наградени от кмета Тодор Попов на специална церемония, състояла се в ДКТ „Константин Величков“. За поредна година призовата десетка бе определена от елитни спортисти/звездно жури/, което даде своя вот на базата на резултатите номинираните от клубовете пазарджишки спортисти през изтеклата година. 

Сред гостите на събитието бяха зам.-министъра на спорта Петър Георгиев и Анатолий Илиев, благодарение на когото Пазарджик бе Европейски град на спорта през 2020 г.,  Росица Черкезова от "Лакрима", Васил Миленчев и Цветелина Кирилова от Българската федерация по художествена гимнастика.  В залата присъстваха спортисти, треньори и представители на клубове, които заедно работиха през годината за постигането на високите спортни резултати. 

В началото на церемонията по традиция приветствие направи кметът Тодор Попов. „Първо ви благодаря, че ми повярвахте и ми позволихте да се заведем заедно там, където трябваше – да бъдем на първото място. Благодаря ви, на всички вас – мои приятели и спортисти. Помните каква беше спортната база на Пазарджик – нуждаещи се от ремонт зали, мръсно, от покривите течеше вода, нямаше топло… Всички треньори помнят, какво беше състоянието. През тези години си оправихме инфраструктурата, оправихме си клубовете, отворихме си отново Спортното училище и ви благодаря, че повярвахте на мен и екипа ми. В момента имаме шест зали, четири плувни басейна, стадион като слънце и спортисти като слънце, Пазарджик се дава за пример и то за добър пример, преди 20 г. започна всичко, и у хората, и у треньорите имаше недоверие…

След известно време ще поискам пак да ми се доверите, защото искам да  сме номер едно не само в спорта, а във всичко, Вие, треньорите, сте много важни, вие показвате най-важното, че децата трябва да имат шампионски манталитет. В момента в Пазарджик поддържаме 33 вида спорт, родителите на спортуващите деца и децата от клубовете по изкуствата плащат по-малко 40% данъци, но това се дължи на вас, на вашия труд и вашата упоритост.“ – каза Попов.

„Родители, деца, треньори и Община работим и гледаме в една посока, учим се на дисциплина и самодисциплена, това е всичко, което кара един човек да бъде шампион в живота. Аз съм сигурен, че ще имаме европейски и световни шампиони скоро. „ – заяви още кмета. И допълни:

„Трябва да се дава и личен пример, нашият девиз е напред и нагоре, нищо друго не трябва да ни задоволява, спортистите ни са точно такива. Ние сме най-добрите, ние трябва да се съотнасяме с най-добрите. Трябва да сме амбициозни за да стигнем там където ни е мястото. За мен ще бъде чест да наградя всеки един от спечелилите тази вечер.“ – завърши обръщението си Тодор Попов.

От своя страна Петър Георгиев, зам.-министър на младежта и спорта, заяви: „Г-н Попов, вие се гордеете с Пазарджик, а аз мисля, че цяла България се гордее с Пазарджик, от миналото и настоящето в момента Пазарджик се подрежда на първо място. Като идвах си мислих за Георги Мърков, Диляна Георгиева, Дангалакови, Георги Георгиев, Ренета Камберова цялата плеада – футбол, баскетбол, волейбол – прославили цяла България. Ние отчитаме днес 10 млади състезатели доказали, че могат да се впишат в историята на спорта, позволете от името на г-жа Весела Лечева, министър на младежта и спорта да ви връча поздравителен адрес.“

Събитието бе водено от журналиста от БТВ – Петър Бакърджиев, а за музикалният му съпровод се погрижи камерният състав на Симфоничен оркестър – Пазарджик.

Топ-10 на най-добрите спортисти за 2022 г.

1.Алекс  Стоенчев,  СК Торнадо 

2. Томас Григоров, СК Шампион 2

3. Василена Петкова, СК Тайгър Дожо

4. Александър Рибников, СК Спартак 2014

5. Емил Кондев, СК Шампион 

6. Илия Ненов, СК Спартак 2014

7. Савина Дудова, СК Торнадо

8. Дара Стоянова, СК Деляна Прима

9. Никол Кулишева, СК Палашев

10. Васил  Попов, СК Печенеги

Треньор на 2022 г. е Васко Пеев(Торнадо)

Отбор на годината – ВК Хебър

Спортист на публиката е Емил Кондев СК Шампион

 

За високи постижения през 2022 г. бяха отличени и млади надежди на пазарджишкия спорт. Това са:

Александър Дараджански, СК Шампион 3

Мария Пискова и Атанас Боянов, СК Импулс 2008

Васил Кръстев, СК Орлета

Георги Итов, СК Торнадо

Георги Маринчешки, СК Тайгър Дожо

Даниел Златарев, СК Бадминтон скуош клуб

Денис Полежански, СК Котокан

Димитър Стоянов, СК Шампион 2

Иван Йосифов, СК Спартак 2014

Евелина Кулишева, СК Палашев

Летисия Пиронова, СК Деляна

Лияна Богословова, СК Деляна Прима

Наталия Георгиева, СК Шампион

Радостина Куртакова, СК Пентатлон

Симеон Серев, СК Олимпиец

Стивън Стоянов, СК Делфин

Стойко Раднев, СК Тонус – спорт

Специалната награда за популяризиране на Пазарджик в Европа взеха: 

Красимир Георгиев, треньор – СК Динамик бодибилдинг

Кристиян Василев, СК Динамик бодибилдинг

Димитър Димитров, Димитър Марков. Модел яхт – клуб – Пазарджик

Най-перспективен състезател е Красимир Георгиев, СК Палашев – триатлон

Вдъхновяващ успех: Александър Сърнов, Шампион – адаптирано плуване

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?