Следвайте ни

Карат ли камиони боклук на старото сметище във Велинград?

Община Велинград се е самосезирала и е поискала незабавно обяснение от ръководството на „КМД” ЕООД- Велинград във връзка с получена информация, за изхвърлянето на боклуци на затвореното сметище в кв. "Каменица". За случая са уведомени и компетентните институции за разследване на случая. 

По-рано днес в общината в родопския град бе проведена среща по темата, предстои както собствена проверка, така и да бъдат изпратени писма с такова искане до РИОСВ и други ресорни ведомства, съобщи зам.-кметът Атанас Палигоров. По думите му, сигналът е по видео в социалните мрежи, показващо как камион изсипва товара си на сметището. А изхвърлянето на боклук там е абсълютно забранено със заповед н кмета Костадин Коев още от началото на 2018 година.

Палигоров уточни обаче, че по решение на общината на мястото се извозват земя и строителни отпадъци, с които се запръстява, за да се намали рискът от пожари и да се подпомогне предстоящата рекултивация. Припомняме, че депото е опасно близо до гората, а съвсем наскоро стана поредното запалване. 

"КМД е оператор на сметището и ако се окаже, че е изсипан строителен отпадък, не е проблем, каза зам.-кметът. Ако е битова смет обаче, виновните ще си понесат последствията".

 

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?