Следвайте ни

"Капачки за бъдеще" е на крачка от купуването на детска линейка

viber icon

Националната кампания "Капачки за бъдеще" ще гостува след дни в Пазарджик. Това съобщиха организаторите, като призоваха гражданите да подкрепят тяхната кауза.

“Съвсем близо сме до даряването на първата специализирана детска неонатална линейка! През последния уикенд успяхме да съберем над 22 000 кг (22 тона) пластмасови капачки от 14 населени места в България. Тази седмица продължаваме! Помогнете, като донесете капачките си в периода 25 - 30.05.2021 на едно от нашите събития в други 22 града,  както и като разпространите това събитие и кажете на колкото можете повече приятели!”, това апелират основателите на кампанията Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Кампанията само за по-малко от 4 години събра и рециклира близо 500 000 кг пластмасови капачки. Само в първите две години от начинанието си, със средствата от всички дарения, те успяха да дарят 22 кувьоза в общински болници, а от началото на 2020 г. досега и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.

Освен средства, каузата обединява и стотици хора от цялата страна, които организират доброволни пунктове и събития. Във всеки град се събират доброволци, които сортират и товарят капачките в превозните средства, като всеки може да вземете участие.

Защото колкото повече хора се включат, толкова по-бързо ще дойде първата линейка, след това втора, трета и т.н.

В нашия град посещение е планирано за 30 май от 10:00-12:00ч, в Професионалната гимназия по строителство и архитектура.

От кампанията напомнят, че 100% от всички дарения, които получават отиват за медицинска апаратура. 

Повече информация може да видите, като отворите следващите линкове.

Линк към събитието:  https://fb.me/e/OZm9kcrf

Линк към страницата тук: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?