Следвайте ни

Кандидат за общински кмет засечен пред избирателни секции

viber icon

Кандидат за кмет на Пазарджик е засечен да обхожда секции в Алеко Константиново, около които на момента по-рано днес е имало по 7 човека от подкрепилата го коалиция. Сигналът за това е подаден от Районното полицейско управление до Общинската избирателна комисия. Освен това се оказало, че част от застъпниците на политическата организация са с невалидни пълномощни.

 

Ето и решението на ОИК:

 

На телефона на секретаря на ОИК Пазарджик е постъпил сигнал днес в 11.35 часа от  представител на РУ Пазарджик, в който се съобщава, че в трите секции в с.Алеко Константиново се е появил лично кандидатът за кмет на Община Пазарджик г-н Благо Солов и че пред трите секции стоят лица с невалидни пълномощни за упълномощени представители на Местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

ОИК- Пазарджик предприе незабавни мерки и извърши проверка на място чрез Васвие Мехмедова – секретар на ОИК Пазарджик и членовете Ивайла Георгиева и Янчо Дрянов. За проверката бе съставен и констативен протокол.

Към момента на проверката кандидатът за кмет на община Пазарджик на Местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ г-н Благо Солов не се намираше в района на секционните комисии, но охраната им потвърди, че кандидатът е бил там, но не е бил допуснат да влезе вътре от служителите на РУ Пазарджик.

По сведение на охраната, в района на секциите е имало седем представители на Местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, но към момента на проверката там бяха заварени само трима от тях. ОИК- Пазарджик провери издадените им пълномощни и констатира, че са издадени от г-жа Лиляна Мърхова-Присадникова в качеството и на упълномощен представител на Местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, но са без номера и дата. Този факт беше съобщен на представителя на Местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ г-жа Лиляна Мърхова-Присадникова и и бяха дадени изрични указания за отстраняване на нередовностите и изпълнение на разпоредбата на чл.124, ал.4 от Изборния кодекс.

 ОИК-Пазарджик даде изрични указания на охраната и на председателите на СИК 131900151, СИК 131900152, СИК 131900153 в с.Алеко Константиново за недопускане на нередовни представители, както и на кандидати за кмет на община.

Предвид обстоятелството, че твърдените в жалбата нарушения бяха констатирани, ОИК Пазарджик преценява, че жалбата е основателна. ОИК-Пазарджик е дала необходимите указания за отстраняване и предотвратяване последиците от нарушенията.

Указва на всички председатели на СИК на територията на община Пазарджик, че упълномощените представители, които не разполагат с редовно пълномощно, притежаващо номер, дата на издаване и подпис на упълномощаващия ги представител, не следва да бъдат допускани и да присъстват в помещенията на избирателните секции и не следва да им бъде издаван препис от протокола на СИК, след приключване на изборния ден и обявяване на резултатите.

Решението незабавно да бъде изпратено на всички СИК в община Пазарджик

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?