Следвайте ни

Кандидат-съветник обвинил издигнат за кмет, че ударил дете

viber icon

Кандидатът за общински съветник в Белово Даниел Михайлов обвинил претендента за кмет на Момина клисура Владимир Магаранов, че ударил дете, защото лепяло плакати. Твърдението, публикувано във Фейсбук, стана повод от партията на Магаранов да подадат сигнал до Общинската избирателна комисия. Сигналът е внесен на 12 октомври, като ОИК още на същия ден излиза с решение. В него се обяснява, че социалните мрежи според Изборния кодекс не са медийни услуги и не попадат под контрола на комисията – той се осъществява, когато доставчикът има лицензия или регистрация с регионален или местен обхват. Жалбата е отхвърлена.

В постинга в социалната мрежа се твърди, че Магаранов е ударил детето на 10 октомври. Не става ясно обаче кое е непълнолетното момче. Мнозина коментират, че не живеем в 90-те и агресията срещу дете е недопустима. Според други обаче кандидат-кметът е бивш полицай, знаел законите и едва ли би направил подобно нещо.

Колкото до жалбата, носителите вероятно ще се възползват от правото си да обжалват пред ЦИК.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?