32

Кандадат-кмет се появи незаконно на билборд

ОИК-Ракитово разпореди премахване на агитационните материали

Жалба срещу незаконна агитация е постъпила в ОИК-Ракитово от Георги Тупаров, един от кандидатите за кметския пост в града. В сигнала той сезира комисията за незаконно поставяне на билборд с агитационни материали на кандидата за кмет на община Ракитово Георги Холянов.

ОИК-Ракитово е уведомила ВрИд кмета на община Ракитово и по случая е извършена проверка  на място и по документи. Представено е становище от  Веселка Георгиева -  началник отдел УТСЕООС при община Ракитово, с което е констатирано незаконно поставяне на билборда. Имотът е публична общинска собственост и  в деловодството на общината до момента няма постъпило искане за поставяне на рекламно-информационно съоръжение. Същото е поставено без необходимите документи.

Дадени са указания на ВрИд кмета на община Ракитово Цанко Моллов да упражни правото си на кмет на община Ракитово съобразно мотивите на настоящото решение и незабавно да бъде премахнато съоръжението с агитационните  материали като бъдат спазени изискванията на ЗУТ и наредбата за рекламна дейност на територията на община Ракитово.

Решението не е окончателно, може да се обжалва пред ЦИК.

Частичните избори за кмет на Ракитово ще се проведат на 3 юли. Четирима са кандидатите за поста, като до момента кампанията протича спокойно, това е първият сигнал за нарушение. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?