Следвайте ни

Кампания „Работа в БГ туризма” провеждат бюрата по труда

viber icon

В рамките на една седмица – от 7 юни 2021 г. до 11 юни 2021 г., всички бюра по труда в страната ще организират срещи на открито за работодатели в туризма, хотелиерството и ресторантьорството и желаещите да работят в тази сфера. Кампанията ще даде възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна. Целта е по този начин още в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешно функциониране на бранша. Очакванията са бързата и оперативна подкрепа да улесни осигуряването на достатъчно работна сила след престоя поради ограниченията по повод разпространението на COVID-19.

За да се включат в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, работодателите, опериращи в сферата на туризма, е необходимо да заявят своите свободни позиции като подадат заявки за свободни работни места. Агенцията напомня, че са активни възможностите за лесно и удобно изпращане на заявките в бюрата по труда по електронен път чрез: електронната услуга на Единния портал за електронни услуги на ДАЕУ, както и чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), по електронна поща на адрес: [email protected], чрез лицензиран пощенски оператор на адрес: гр.Панагюрище, ул.”Д-р Лонг” №3 или присъствено, в „Бюро по труда”-Панагюрище. Заявените работни места ще бъдат предлагани на кандидати от цялата страна. Препоръчваме на работодателите да подадат заявките си до 4 юни 2021 г., а за пълно и коректно посочване на изискванията към кандидатите и предлаганите условия за работа – да ползват посредническите услуги на бюрото по труда, на чиято територия е обектът на работа.

***

В часовия диапазон от 10.00 часа до 14.00 часа всеки делничен ден от  следващата седмица (7 юни 2021 г. – 11 юни 2021 г.) на лесно и достъпно място на открито, под шатрата пред Дирекция „Бюро по труда”-Панагюрище на ул.”Д-р Лонг” №3, търсещите работа и работодателите от бранша ще могат да се срещнат лично или пък да получат изчерпателна информация за изискванията и възможностите за работа в обектите на туризма от цялата страна, съобщиха от ведомството. За да могат възможно най-бързо и най-голям брой представители на бизнеса и търсещи работа да получат подкрепа от държавата, експертите от бюрата по труда ще съдействат на посетителите и с информация и консултации за различните актуални възможности за финансово стимулиране както при наемането на безработни лица, така и за тяхната мобилност, предварителното или последващо обучение за придобиване на професия или компетентности.

Дирекция „Бюро по труда”-Панагюрище уведомява своите клиенти, че на 09.06.2021г.  провеждането на услугата „Мобилно бюро по труда” в гр. Стрелча, в т.ч. с. Дюлево се отменя.

Всички клиенти с уточнена дата за посещение на 09.06.2021г. или друга за м. юни е необходимо да посетят Дирекция „Бюро по труда”-Панагюрище на място в гр. Панагюрище, ул. „Д-р Лонг” №3 в рамките на следващата седмица от 7 юни 2021 г. до 11 юни 2021 г. между 10:00 и 14:00 часа, като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЯТ МАСКИ.

Неявяването на посочената дата ще доведе до прекратяване на регистрацията в ДБТ-Панагюрище.

За въпроси и повече информация, свържете се с нас на телефони:

0357 6 40 45, 0882 82 52 72, 0879 004 780 или 

0879 004 779

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?