Следвайте ни

Кампания набира средства за трансплантацията на Росица

viber icon

Приятели на 22-годишната Росица Малинова от Пазарджик, на която НЗОК отказа финансиране на животоспасяваща трансплантация на бял дроб, са започнали кампания за набиране на средства за лечението й в чужбина. Създадена е група във Фейсбук - "Да помогнем на Роси", където са публикувани данни за банковата й сметка, както и първите предложения за подкрепа.

"Росица Малинова е на 22 години от Пазарджик и се нуждае от белодробна трансплантация, каквато в момента не се извършва в България. Съществува терапия, която може значително да облекчи и подобри състоянието на Росица, докато тя чака трансплантацията, пишат нейни приятели. За съжаление, в България терапията е безплатна само за лица под 18 години. Призоваваме всеки съпричастен да помогне като направи дарение на посочената сметка или да сподели страницата.

БАНКОВА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ

Обединена българска банкa 
IBAN: BG95UBBS80021061211140 
BIC: UBBSBGSF 
Титуляр: Росица Темелкова Малинова 
Основание: За Роси".

Междувременно и бивши съученици на младата жена, научили за случващото се с нея, смятат да организират акции в нейна подкрепа. 

Росица е с муковисцидоза от 12-годишна. Като дете не е имала тежки проблеми, защото е посещавала поддържаща терапия в специализирана клиника. Оказва се обаче, че в страната ни в момента не се предлага такава здравна грижа за пълнолетни. Така след навършване на 18 състоянието й се влошава и вече е с тежка дихателна недостатъчност, целодневно разчита на кислород от апарат. От три години момичето е в листата на чакащите за трансплантация на бял дроб, каквато не се извършва в България. От НЗОК засега не отпускат финансиране и за тази операция. Отговор на писмата й от Министерството на здравеопазването също няма.

Росица Малинова има шанс да се върне към нормален и независим живот, ако се съберат нужните пари за лекарства и терапия в чужбина.

Нека я подкрепим!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?