Следвайте ни

Кампания иска отмяна на запрещението, Пазарджик подкрепя

viber icon

Тази година инициативата Дни на способностите ще се проведе в 17 града у нас в периода от 28 май до 1 юни, като в нея се включва и Пазарджик, съобщават инициаторите. Родители, близки , професионалисти и организациите, работещи в подкрепа на хора с интелектуални затруднения се присъединяват към искането за отмяна на запрещението в България.

Дни на способностите 2021 са част от кампанията "Родени готови" - в нея деца и младежи с интелектуални затруднения показват мечтите си в израз на желанието им да бъдат приемани като хора, които имат нужда от подкрепа, а не от ограничения, и канят всеки да се присъедини към борбата за отмяна на запрещението у нас чрез онлайн петиция.

Защо Дни на способностите? 

Вярваме, че всеки човек притежава различни умения, които формират неговата идентичност. Това ни прави различни, но едновременно с това сме и еднакви - всички сме хора с таланти, мечти и право на достоен живот.  Всички се нуждаем от подкрепа - повече или по-малко - за да развиваме потенциала си. От подкрепа се нуждаят и хората с интелектуални и психични затруднения. А не от забрани и ограничения, пишат организаторите.

Събитията ще се случват в градовете: Пазарджик, Банско, Бобов дол, Варна, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Плевен, Пловдив, Пордим, Разлог, Русе, Силистра, София, Тетевен.

 

ПАЗАРДЖИК

28 май - от 10.00ч- 14.30ч. в парк-остров „Свобода“ . Събитието е организирано от сдружение „Егида“ и включва: трудови, спортни и арт занимания, чрез които ще се покажат възможностите и постиженията на младежи с увреждания. Денят ще приключи с флашмоб от народни танци. 

 

Лице за контакт - Златка Грудева, 0896744772

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?