Следвайте ни

Какво се случва над Дорково в дивечовъден участък Каркария? (видео)

Позволено ли е диви животни от свободни територии да се хващат в капани, да се пускат в заграден частен дивечовъден участък и да се ловуват?

Клип, заснет от ловец в село Дорково, предизвика бурни реакции в социалните мрежи, а потребители открито изказаха своето възмущение от видяното в коментари. Във видеото се вижда как служител на стопанството пренася в капан дива свиня и отправя закани към мъжът, снимал с телефона си.

Темата стана толкова актуална в околността - село Дорково, село Црънча, село Дебращица и село Паталеница, че ловните дружинки организират протест.

Според местните ловци капаните не са един или два, а доста повече и вероятно всеки ден са в действие, като в тях попадат не само диви свине, но и елен лопатар, благороден елен и други животни, обитаващи района.

Дивечовъден участък "Каркария" е разположен в планински рид в северната част на Западните Родопи и е даден на концесия на бизнесмена Здравко Линкин, както и половината гора от село Црънча нагоре ( от Дебращица до Ветрин Дол).

Източник и снимка - БГЛов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?