102

Каква изненада?! Малчуганите от Ивайло бяха изненадани със специално дарение ВИДЕО, СНИМКИ

Радостни гласчета огласиха тази сутрин двора на детска градина "Веселка" в пазарджишкото село Ивайло. Повод за това стана дарение на специални пособия. То включва набор от триъгълници на Пиклер и арки за катерене, пързалки и рампи за катерене, детски мебели - столчета, пейки и маси, помощни кули и дървени куклени театри.

Придобивките влизат веднага в употреба за дечицата от учебното заведение, обясни директорката на ДГ "Веселка" Надка Григорова. 

"Моята цел винаги е била градината да се развива. Свързах се с г-н Руди Синапов на базата на публикации в медиите за негови дарения на пособия, направени от екологично чисти материали, които помагат за доброто двигателно развитие на децата.

Надка Григорова, директор на ДГ "Веселка", с Ивайло

Отивайки в тяхната семейна фабрика бях посрещната много любезно. Уговорихме дата за доставката на дарението на играчки и това вече е факт. Много сме радостни от придобивките и горещо благодарим за всичко. Вие сами виждате интереса на децата към тези пособия и каква радост им носят те", коментира директорката на учебното заведение.  

Играчките са многофункционални, атрактивни и ще бъдат използвани интензивно в организирани педагогически дейности и забавни игри. 

От своя страна Руди Синапов сподели, че тази дарителска инициатива ще продължи, защото децата са нашето бъдеще и всяка инвестиция в тях си заслужава. 

Триъгълникът на Пиклер и арки са изделия за катерене, чрез които децата се научават да се ориентират със собствено темпо, помагат за развитието на груби двигателни умения, физическа сила, пъргавина, насърчава свободното движение и свободната игра. Триъгълникът на Пиклер се вписва перфектно към философията на Монтесори за естественото грубо двигателно развитие, сочи характеристиката на специфичните уреди.  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?