32
Следвайте ни

Как да постъпим, ако сме ваксинирани и има нежелани реакции?

viber icon

Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ) стартира едноседмична кампания за популяризиране на значението на съобщаването на подозирани нежелани реакции след ваксинация. РЗИ-Пазарджик се присъединява към инициативата, като публикува разяснения какво трябва да направим, ако сме имунизирани и получим нежелани реакции.

Шестата ежегодна кампания „Седмица на лекарствената безопасност“ ще се проведе до 7 ноември 2021 г., като се фокусира върху ваксините. Агенциите по лекарствата от 64 държави ще поощряват медицинските специалисти, екипите на националните ваксинационни програми, както и хората, които са ваксинирани, тези, които се грижат за тях, и семействата им да съобщават за проблеми, възникнали във връзка с ваксини, включително ваксините срещу COVID-19.

Ваксините са най-добрият начин за защита от инфекциозни болести и вече са спасили живота на милиони хора. Както при всички лекарства и при ваксините може да настъпят нежелани реакции. Като съобщавате подозирани нежелани реакции на Изпълнителна агенция по лекарствата спомагате за установяване на нови нежелани реакции и събирането на повече информация за известните нежелани реакции.

Всяко съобщение е от значение. Затова съветваме всички хора да не отлагат и да не чакат някой друг да съобщи за техните съмнения. Медицинските специалисти, особено тези, които прилагат ваксини, се насърчават да обсъждат нежеланите реакции с пациентите и да следят за нови или редки подозирани нежелани реакции на ваксините.

Тази кампания идва в критичен момент, когато милиони хора се ваксинират срещу COVID-19, но така също се отнася и за всички ваксини.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Къде са

Къде са

04.11.2021 | 15:12

Троловете да коментират ? Къде сте скапаняцииии ?

Отговори
2 0
Аз няма

Аз няма

04.11.2021 | 15:11

Да се ваксинират . Така че МАЙНАТА ВИИИИИИ

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?